-
Villa Vinea Riesling de Rhin SELECTION 2016 Valea raului Tarnava Mica este una dintre cele mai vechi si cu traditie regiuni viticole din Romania. Terroir-ul de aici garanteaza in fiecare an struguri si apoi vinuri de o calitate superioara. Vinul de Villa Vinea Riesling de Rhin Selection 2016, este un vin intr-o frumoasa culoare galben-pai, cu o mineralitate subtila, usor sarata, completata apoi de aromele predominant fructate. Gustul aminteste de finetea si prospetimea citricelor si a fructelor cu seminte. Se recomanda degustarea acestui vin bine racit, alaturi de aperitive usoare, salate, paste sau preparate din carne de pasare.
-
Villa Vinea GEWURZTRAMINER SELECTION 2016 Gewurztraminer Villa Vinea este un vin de culoare galben‐pai, tipica soiului, arome de trandafir nobil și litchi, rotunjit prin parfumul de condimente orientale. Gustul este intens, cu un mix extravagant de peltea de gutui, coajă de portocale şi anason, la care se adaugă, în plan secund, aluzii calcaroase. Postgustul este lung, aromatic, lăsând impresii exotice de litchi şi mentă. Perfect pentru asociere cu fructe de mare, creveți și homar, preparate din bucătăria asiatică a felurilor de mâncare de curry picant, precum și brânzeturi aromate sau condimentate.
-
Spumant rose produs din soiul Pinot Noir, prin metoda clasica cu maturare pe drojdii de 22 luni. Are o culoare somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată în sticlă. Asocieri culinare recomandate: carne de rață sau iepure, somon, ciuperci, preparate din bucataria asiatica.
-
Carastelec CARASSIA Extra Brut I Editie Prima editie de vinuri spumante produse metoda clasica a cramei Carastelec, lansata in 2017. La cateva luni de la lansarea acestui spumant, acest spumant a fost declarat SOLD OUT. Se poate gasi doar in colectiile private a iubitorilor de vinuri. Spumant alb brut produs din soiurile Chardonnay(50%) si Pinot Noir(50%), prin metoda clasica cu maturare pe drojdii timp de 22 luni. Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale. Fie că alegeți să îl savurați la aperitive, salate, meniuri cu fructe de mare, sau carne albă, Carassia Classic este o alegere elegantă.
-
Stoc epuizatLiliac Sauvignon Blanc PRIVATE SELECTION 2016 Liliac Sauvignon Blanc Private Selection ne cucerește din primul moment cu o culoare frumoasă și cu arome intense florale și de fructe exotice, cu note citrice și condimentate, frumos definite în cele nouă luni de maturare în butoi transilvănean. Un vin ce evoluează frumos după deschidere și oferă un post-gust lung și plăcut, cu note cremoase de vanilie și fum. Structura sa poate susține cu succes o mare varietate de preparate complexe, de la fructe de mare cu sos de lămâie și pește savuros, la risotto cu curry și carne delicată de miel sau brânză ușor maturată și picantă, asociind curajos chiar și un ștrudel cu mere și scoțișoară.
-
Stoc epuizatLiliac PINOT NOIR ROSE Un vin de culoarea somonului, cu arome de fructe de pădure combinate cu condimente exotice. Gust echilibrat, acrișor-amărui de merișoare coapte și citrice, cu post gustul mediu fin aromat îl recomandă ca un vin perfect pentru zilele călduroase de vară. Poate fi savurat ca aperitiv sau ca însoţitor al preparatelor pe bază de peşte şi fructe de mare, al salatelor şi al brânzeturilor de toate tipurile.
-
Stoc epuizatLiliac SAUVIGNON BLANC Acest vin ne incanta cu o culoare galben deschisa cu nuante verzui. Olfactiv dezvolta arome bogate, cu structură armonioasă, care combina frumos note de flori de soc, citrice şi arome exotice. Gustul e proaspăt şi catifelat, compus din arome tropicale, citrice şi florale, cu influenţe vegetale spre final. Se poate asocia cu preparate mediteraneene pe bază de peşte sau fructe de mare, precum şi mâncăruri din bucătăria asiatică.
-
Stoc epuizatLiliac PINOT GRIS Liliac Pinot Gris este un vin elegant cu o culoare galben-aurie și arome intense de vanilie, piersici, caise și ananas dobândite în urma baricării. Recunoaștem ușor notele de fructe supracoapte cu tente citrice la final. Se recomandă cu preparate din pește, legume și brânzeturi ușoare.
-
Liliac CHARDONNAY Este un Chardonnay cu o culoare aurie, maturat 3 luni in butoaie de stejar transilvanean care adauga note de vanilie aromelor fructate de pere si piersici. In gust vinul surprinde cu o aciditate fina si cu arome de fructe exotice. Postgust lung cu arome citrice. Se asociaza foarte bine cu preparate din peste, branzeturi moi, ciuperci si trufe.
-
Stoc epuizatLiliac FETEASCA ALBA Un vin de culoare galbena cu reflexii verzui, proaspat, racoritor. Se deschide cu arome de flori de camp, pere coapte si carcei de vita de vie. Gustul dezvaluie un corp bine conturat cu tente de citrice si post gust lung, usor amarui, cu note de grapfruit. Este un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Mancaruri recomandate: Este un vin racoritor recomandat sa acompanieze carnea alba gatita in stil clasic sau cu condimente.
-
Liliac NECTAR DE TRANSYLVANIA 2017 Vin galben – auriu cu ușoare reflexii verzui, obtinut cu mult efort si deosebita grija, dupa metoda Schilfwein – vin de paie din soiul Muscat Ottonel. Se deschide cu arome intense de gutui, fructe confiate, papaya și miere. Pe cerul gurii aromele de miere, dominante, se împletesc cu cele exotice, o dulceață placută făcându-l irezistibil de delicios. Merge excelent cu Crepes suzette, Panna Cotta din fructe exotice, budincă din pâine & unt, dar si asociat in contrast, cu branzeturi nobile vechi, sarate.
-
Sale!Corcova CUVEE RACOVEANU 2013Cupaj rosu din soiurile Cabernet Sauvignon 55% si Merlot 45%, maturat 12 luni in lemn de stejar. Un vin bine structurat, corpolent, cu taninuri ce evoluează în timpul învechirii, conferindu-i echilibru. Culoare roșu intens cu tente puternic violacee. Arome puternice, de fructe negre, preponderent de afine bine coapte. Se asociază cu cărnuri roșii, vânat, brânzeturi, mâncăruri condimentate.
-
Stoc epuizat
Corcova Fetească Neagră 2016
Densitatea plantelor aprox. 6.200 plante/ha. Macerare pre-fermentare timp de 5 zile pentru extragerea aromelor și a culorii urmată de fermentație la temperatură controlată. Înobilare timp de 7 luni, 100% în cisterne din inox.
Parcelele de vie, atent îngrijite și supravegheate, produc struguri a căror identitate este pastrată în vinurile produse și învechite în cramă. Ulterior, prin grija oenologului, ele sunt cupajate pentru a-și îmbogăți și releva reciproc calitățile.
Rigoarea, atenția, talentul sunt trăsături comune ale echipei Roy & Dâmboviceanu și sunt esențiale în atingerea scopului comun: producerea unui excelent vin românesc.
Personalitatea aparte a acestui vin este produsul unei reușite suprapuneri a calităților proprii unui soi autohton de mare valoare peste harta tot mai bine conturată a unui „terroir” ce susține excelența vinurilor Românești. Olfactiv percepem un vin bine conturat, intens aromat, apetisant. Notele specifice de coacăze și mure sunt îmbogățite de aromele condimentate tipice soiului, dându-ne un vin catifelat, rotund, cu tanini bine integrați și un gust final, lung și savuros. Se asociază cu bucate tradiționale, carne roșie în vin sau la cuptor cu mirodenii și vegetale, drob de miel cu ceapă verde, sarmale și chiar și cu mezeluri fine și brânzeturi afumate.
-
Corcova Cabernet Sauvignon & Merlot 2014 Corcova Cabernet Sauvignon & Merlot 2014 este un adevărat “clasic”, inspirat de locul de naștere a acestor soiuri: Bordeaux. Vinul ne incanta cu o culoare rosie rubine cu reflexii mov in strat subtire. Buchet proaspăt şi expresiv de fructe de padure co note de menta si alune. In gust avem echilibru între aroma proaspătă de fructe zdrobite şi tanini rotunzi şi delicaţi. Recomandat pentru asociere cu carnea roșie pregatita pe grătar sau la proțap, sau cu brânzeturi moi, nematurate.
-
Corcova DESSERT 2013 Vin de desert alb, produs din struguri botritizati din soiurile Sauvignon Blanc (85%) si Chardonnay(15%). Acest vin licoros de culoare galben auriu, oferă un buchet de o mare diversitate: miere de salcâm, gutui, fructe confiate, nuci, turtă dulce, caprifoi. Gustul onctuos și delicat, păstrează o bună vivacitate datorită armoniei dintre zahăr, aciditate și alcool. Post-gustul este lung si de o complexitate aromatica exceptionala. Asociere culinara: superb langa branzeturi cu mucegai, maturate sau mouse-uri și tartine de fructe. Este excepțional cu clatite cu gem de gutui sau cu cozonac cu branza si stafide.
-
Stoc epuizatLiliac FETEASCA REGALA Un vin alb sec cu culoare galben-verzuie cu arome florale, completate cu fructe necoapte şi influenţe vegetale de fân cosit. Gustul este echilibrat cu nuanțe minerale și o aciditate caracteristică soiului care se manifestă prin arome de citrice și note de grapefruit in post gust. Vinul este un aperitiv excelent pentru zilele calde de vară, iar culinar se potriveşte foarte bine cu salate, fructe de mare şi preparate condimentate pe bază de carne albă.
-
Corcova CHARDONNAY Un vin alb cu o culoare galben cu note verzui. Arome proaspete specifice pentru acest soi, cu accente cremoase de unt și vanilie, dar și de pâine prăjită și fructe. Gustul continuă armonios tonurile de fructe, pe care le împletește cu o aciditate bine echilibrată, ideală pentru a fi savurată împreună cu preparate din pește sau fructe de mare.
-
Corcova RESERVE PINOT NOIR 2012 Corcova Reserve Pinot Noir 2012 ne aduce in pahar o culoare rubinie cu note de foita de ceapa. Buchet impresionant cu note fructate delicioase, la care se alătură condimente energizante. Gustul completează buchetul olfactiv cu tonuri intense de tanin, alături de care regăsim tușe de lemn cu accente de vanilie. Se poate asocia cu bucate tradiționale, carne roșie în vin sau la cuptor cu mirodenii și vegetale, drob de miel cu ceapă verde, sarmale și chiar și cu mezeluri fine și brânzeturi afumate. Este recomandat ca Corcova Reserve Pinot Noir să fie lăsat la aerat timp de 30 de minute înainte de a fi consumat, pentru a-și elibera complexitatea de tușe și arome.
-
Corocova RESERVE SYRAH 2013 Un vin de o culoare roșu vișiniu intens cu reflexii violacee. Are o paletă aromatică puternic marcată de fructe, lemn bine integrat. Gust elegant, condimentat (în special piper, cuișoare și, în mod delicat, nucșoară), surprinde prin tușele de ciocolată, prin caracterul amplu, structurat de tanini catifelați, prin arome de piele tăbăcita și pâine prăjită, și mai ales prin post-gustul lung și pregnant. Se asociază cu preparate suculente din carne roșie la tavă, în sosuri grele pe bază de ciuperci sălbatice sau trufe, vânat mic și brânzeturi fine maturate.
-
Corcova CUVEE BOHEME 2013Cuvee Boheme este un vin roșu catifelat, corpolent și rotund (maturat circa 1 an în barrique din lemn românesc și franțuzesc), cu arome intense, de fructe negre de pădure coapte și rascoapte, vanilie, cedru și cacao. Suculent, plin și corpolent, cu tanini rotunzi și echilibrati, si de o senzatie finală prelungă, dulceaga si fructata. Cuvee Boheme are un gust desavarsit in combiatie cu carne roșie la gratar sau cuptor condimentata cu ierburi, tortellini cu carne (porc, vită și chiar vanat mic), lasagna bogată în carne, branzeturi moi innobilate cu mucegai.De consumat la temperatura de 16-18°C în pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior. Se recomanda aerarea în decantor larg, cu circa 20-30 minute înainte de servire.
-
Stoc epuizat
-
Corcova SAUVIGNON BLANC 2017Un SAUVIGNON BLANC cu arome complexe și fructate (de citrice, papaya, mere verzi, kiwi), imbogatite cu note delicate, vegetale și ierboase, este un vin alb de o tipicitate clasică acestui soi. Este vivace și are o aciditate ridicată ce-i confera prospetime și intensitate. Senzatia finala remanenta este prelunga, cu note de merisor.Perfect de servit înainte de luarea mesei ca aperitiv, dar și în asociere cu carne de peste gatita in abur sau la cuptor, cu ierburi sau în frunze de palmier.
-
Sale!Corcova ROSE Un vin rose sec, lejer, proaspăt și aromat, perfect pentru zile insorite. Are o identitate aromatica aparte, distinctă de fructata de fragi și citrice, florala si seducatoare. Este plăcut, foarte bine echilibrat și de o senzatie remanenta lungă și fructata. Asociere culinara: de consumat preferabil cu tartar de ton sau sushi / sashimi, este incantator langa aproape orice fel de pizza, dar și cu preparate vegane și vegetariene.
-
Corcova RESERVE CHARDONNAY 2015Un vin elegant (fermentat în butoaie de 400 L și maturat în barrique de 225 L, totul din stejar franțuzesc), onctuos, corpolent, amplu și rotund, cu arome intense de fructe coapte (caise, mere golden, banane) îmbogățite de accente lemnoase subtile.Ideal cu paste cu sosuri albe, pui la rotisor, somon la cuptor in crusta de fistic sau homar tras în unt. Face o "partida" foarte buna cu branzeturi tari si semitari ușor afumate.
-
LacertA MERLOT 2013 Lacerta Merlot este un vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă elegantă de zmeură și fructe de pădure negre. Maturarea la baric timp de un an adaugă nuanțe de vanilie, prune afumate și cafea. Se poate servi alături de carne roșie, carne de curcan și brânzeturi afumate. Temperatura recomandată de consum este de 16-18° C.
-
LacertA CABERNET SAUVIGNON 2012Vin cu o culoare rosie rubinie, cu aroma eleganta de fructe de padure bine coapte, cirese negre, visine si piper verde. Maturarea la barrique timp de un an adauga nuante de vanilie, ciocolata si cafea. Temperatura optima de consum: 16 - 18°C. Poate fi asociat cu carne rosie, in special vanat, branzeturi puternic aromate si ciocolata.
-
LacertA CABERNET & SHIRAZ 2015 Cupajul Lacerta Cabernet Sauvignon / Shiraz este un vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă fructuoasă de mentă, smochină, cireșe și mure. Maturarea la baric timp de un an adaugă nuanțe de vanilie, cafea și condimente. Temperatura recomandată de servire este de 16-18° C. Se poate servi alături de carne roșie, în special vânat, brânzeturi puternic aromate și ciocolată.
-
LacertA CABERNET & SHIRAZ Magnum 2014 Cupajul Lacerta Cabernet Sauvignon / Shiraz este un vin cu o culoare roșie intensă, cu aromă fructuoasă de mentă, smochină, cireșe și mure. Maturarea la baric timp de un an adaugă nuanțe de vanilie, cafea și condimente. Temperatura recomandată de servire este de 16-18° C. Se poate servi alături de carne roșie, în special vânat, brânzeturi puternic aromate și ciocolată.
-
Stoc epuizatLacertA FETEASCA NEAGRA MAGNUM 2014 Vin rosu cu o culoare rosie rubinie. In nas avem arome cu nuante proaspete de vişină bine coaptă, completate cu tonuri pământii şi puţin piper. Gust catifelat cu note de fructe de pădure, prune uscate şi gem de prune, care lasă să se întrezărească accente de ciocolată şi vanilie spre final. Recomandat de a asocia cu: carne rosie, carne de curcan si branzeturi afumate.
-
Sale!Lacerta Rose Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor proveniti din soiul Blaufrankisch, cu aroma minerala si cu nuante fine de capsuni. Gustul este vioi si lejer, influentele citrice pastrand prospetimea timp indelungat.
-
Lacerta CUVEE IX 2014Acest vin rosu cu nume codificat aduce note complexe ce se dezvaluie treptat, intr-un spectru larg de la gem de mure la cafea proaspata, si de la cirese amare la nucsoara si anason. Taninii aspri si nivelul alcoolic ridicat fac necesara o aerisire generoasa, recomandabil ar fi minimum doua ore , la o temperatura ceva mai joasa. Potrivirile culinare sunt diverse, il vedem mergand bine atat cu un muschi de porc in crusta de ierburi , cat si cu un tiramisu cu ciocolata amara.
-
Lacerta CUVEE IX MAGNUM 2014 Acest vin rosu cu nume codificat aduce note complexe ce se dezvaluie treptat, intr-un spectru larg de la gem de mure la cafea proaspata, si de la cirese amare la nucsoara si anason. Taninii aspri si nivelul alcoolic ridicat fac necesara o aerisire generoasa, recomandabil ar fi minimum doua ore , la o temperatura ceva mai joasa. Potrivirile culinare sunt diverse, il vedem mergand bine atat cu un muschi de porc in crusta de ierburi , cat si cu un tiramisu cu ciocolata amara.
-
Lacerta FETNEG 2013 Cupajul de Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon vine cu o culoare roşu rubiniu intens, cu tonuri purpurii. Buchetul bogat, unde se fac remarcate nuanţe fructate şi vanilie. In gust avem arome intense de prună uscată, vanilie, ciocolată neagră, cafea şi piper verde. Savuraţi vinul la 16 – 18 °C, cu preparate pe bază de carne roşie sau selecţie de brânzeturi.
-
LacertA SHIRAZ 2014 Vin cu o culoare rosie intensa, cu aroma complexa de condimente, afine si mure. Gustul este catifelat, cu note de cafea, vanilie si fructe rosii. Asociere culinara: Preparate din carne de vita, vanat si branzeturi fermentate. Temperatura ideală de servire este de 16-18°C, decantat cel puţin 30 de minute înainte.
-
Sale!Lacerta Blanc de Noir 2017 Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Pinot Noir cu o culoare galben pal, buchet proaspăt, fructat, unde se remarcă nuanţe de măr verde, piersică, migdală şi pepene galben zemos. Arome bogate de mure, lime şi prune galbene, cu un final ce dezvăluie tot mai mult accente de grepfrut.
-
Lacerta Cuvee X Magnum 2013 Blend de un galben stralucitor cu reflexii verzui, cu nas predominant in arome de citrice, ce imbina foarte bine marul, grepfrutul, bananele si notele de fan proaspat cosit. Gustul se descrie ca fiind unul proaspat si complex, cu nuante de piersica, miere si pomelo, avand un postgust lung si imbietor.