Azienda Agricola Lanciola este situată la câțiva kilometri în afara Florenței, pe dealurile din Impruneta, în regiunea vinicolă Colli Fiorentini. În vremea Mediceană, pământul aparținea familiei Ricci, a cărei emblemă este menționată de aricii de pe eticheta Lanciola. Înregistrările arată că producția de vin pe moșie datează din 1587, când o zecime dintr-un bushel de grâu și un butoi de vin a fost plătită anual bisericii Sfântul Ștefan din Possolatico de către Frederico di Ruberto de Ricci. Astăzi, Lanciola este deținută de familia Guarnieri, care s-a străduit din greu pentru a maximiza utilizarea terenului și a continua să producă vinuri excelente.
Moșia se întinde pe aproape 80 de hectare, 40 de viță de vie și 40 de plantații de măslini. Podgoriile sunt împărțite în două locații: Impruneta, unde podgoriile erau numite cândva „Terre dei Ricci” și acum produc un Chianti Colli Fiorentini, un „Terricci” IGT super toscan, un vin fortificat Vin Santo și o măsline extravirgină de primă clasă. Ulei; și Greve în inima Chianti Classico, unde Lanciola are aproximativ 14 hectare, dintre care 10 sunt podgorii situate ideal la 300 m deasupra nivelului mării, cu expunere sud-vest, pe un sol bun. Sangiovese este soiul principal cultivat, împreună cu unele Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah și soiuri locale, inclusiv Canaiolo și Colorino.
Afla ultimile noutati despre noi AICI
Recenzii
Nu există recenzii până acum.