fbpx

Vitis Metamorfosis Via Marchizului PINOT NOIR 2016

95,00 lei TVA inclus

În stoc

Vitis Metamorfosis Via Marchizului  PINOT NOIR 2016

Cele 1,25 hectare cultivate ecologic pe Plaiul Viticol Fințeşti cu Pinot Noir au fost separate de restul viei pentru a permite echipei să acorde o atenție sporită acestor soiuri excepționale, lucru care a contribuit la obținerea unor vinuri de o calitate deosebită. In 2016 au fost produse doar 1860 de sticle.  E un vin roşu strălucitor ce etalează aromele clasice de fructe roşii, în special vişine, ale soiului. La acestea se adaugă caracterul afumat şi condimentat al butoiului de stejar în care a fost maturat timp de 10 luni. Sec, echilibrat, cu tanini discreți şi un post-gust persistent şi elegant. Recomandari culinare ideale: tocanita de vitel cu ciuperci, friptura de curcan la cuptor, piept de rata cu portocale, tarta cu mere.

  • Alcool: 14.8%
  • An: 2016
  • Culoare: roșu
  • Producător: Metamorfosis
  • Regiune/DOC: Dealul Mare
  • Soi: Pinot Noir
  • Țară: România
  • Temperatura de servire: 16-18 ° C
  • Tip: Sec
  • Volum: 750 ml

În stoc

Descriere

Vitis Metamorfosis Via Marchizului  PINOT NOIR 2016

In momentul in care ajungi sa degusti acest Pinot Noir de Dealu Mare, orice preconceptie legata de delicatetea soiului capata o noua dimensiune. Este ca atunci cand te astepti sa primesti un The Beatles, jovial,direct si “inflorat”, dar in schimb ti se ofera un David Bowie, in cea mai pura forma. Sobru, intens, amplu si complex! Aromatic, nu ascunde deloc faptul ca a fost maturat in lemn de stejar, punand laolalta tonurile de fructe negre de padure langa cele de condimente proaspat zdrobite. In acelasi sablon se construieste si gustul impunator al acestui vin. Demareaza catifelat si fructat, insa, dupa un timp, scoate in fata structura construita cu ajutorul taninurilor, dar mai ales in jurul aportului alcoolic. Astfel, fiecare inghititura lasa in urma sa o electrizanta senzatie de piper zdrobit, ce rezoneaza puternic intr-un postgust fructat-tonic. Ideal a fi savurat la o temperatura de 16-18 grade Celsius. Recomandari culinare ideale: tocanita de vitel cu ciuperci, friptura de curcan la cuptor, piept de rata cu portocale, tarta cu mere.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top