• Stoc epuizat

    DAVINO Rezerva Rosu 2014

    430,00 lei TVA inclus
    Davino Rezerva Rosu se produce numai în anii favorabili prin vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 24-26 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 23 și Feteasca Neagră - 19 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat după cea alcoolică. Maturare în baricuri 100% noi de stejar românesc timp de 12 luni, cu batonaj pe depozit de drojdii fine. Asamblajul este rezultatul selecției celor mai bune baricuri, procentele de participare al fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Un vin rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca. Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust permanent usor condimentat, ce pune in evident taninurile fine si elaborate. ASOCIERE CULINARA: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita împanata, carne de vânat, branzeturi uscate îmbatrânite mediu.  
  • Stoc epuizat

    Petro Vaselo OVAS 2018

    130,00 lei TVA inclus
    Condiţiile climatice ale anului 2018 au permis obţinerea unei maturităţi fenolice înalte, graţie absenţei presiunii fitosanitare, care au permis recoltarea strugurilor la momentul potrivit. Deshidratarea ușoară a conferit rotunjime. Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei. Arome de coacaze negre, afine si visine, condimente si o structura solida bazata pe tanini usor neimblanziti. Petro Vaselo – “The Soul of our Soil”. Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).
  • Stoc epuizat
    La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate şi lemn, pământ reavăn şi întunecimi de cerneală. Imediat însă, îşi descoperă rapid şi nuanţele de gemuri şi fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puţin sesizabile care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri și condimente, un strop de vanilie şi o aluzie imperceptibilă la fructe exotice. Gustul p cu taninurile bine dozate şi perfect integrate dând greutate şi balans în faţa unei acidităţi bune, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului. Este necesară decantarea cu aerare a vinului  minim o oră înainte de servire. Strugurii s-au cules mecanizat. Pentru Cabernet Sauvignon și Marselan s-a folosit o macerare – fermentare clasica, in vinificatoare cu piston. iar pentru Syrah s-a ales macerarea carbonică, cu struguri nedesciorchinați. Maturarea s-a făcut la butoaie de prima și a douatrecere, de stejar francez și american, pentru perioade cuprinse între 6 și 12 luni.  
  • Stoc epuizat
    La prima impresie, pare un Cabernet extrem de dur: atac puternic, cernelos, plin de note sumbre, pământoase, de brusturi. Aromele se deschid însă rapid către toate nuanţele de fructe de pădure negre şi roşii – crude, în dulceaţă sau în gemuri. Finalul gustului este dominat de dulceţuri şi gemuri – zmeură, căpşuni, coacăze, cireşe amare – şi magiun de prune, cu un pic de iod şi nuanțe de fructe de pădure supracoapte. Postgust extrem de lung şi nuanţat. MILEZIM 2008 - 88 puncte Parker, Wine Advocate nr.205/febr. 2013 - AUR - Sakura Japan’s Women Wine Awards, Tokyo, 2015 - AUR - Concours Mondial de Bruxelles, Slovacia, 2013 - ARGINT - Femmes et Vins du Monde, Monaco, 2015 - ARGINT - Concours International des Cabernets, Franța, 2014 - ARGINT - Femmes et Vins du Monde, Monaco, 2013 - ARGINT - Best in Glass Wine Challenge, SUA, 2013 - ARGINT - Cittadelles du Vin, Franța, 2012 - ARGINT - San Francisco International Wine Competition, 2012 - BRONZ - Decanter World Wine Awards Marea Britanie, 2014 - BRONZ - Los Angeles International Wine and Spirits Competition, 2012  
  • Un spumant matur şi elegant, asemenea unui gentilom englez la patru ace. Un vin finisat cu multă atenţie la detalii, cu un caracter complex şi exuberant, o reală plăcere pentru toate simţurile, deopotrivă. După 3 ani de maturare în sticlă, acest spumant din Pinot Noir, Riesling de Rin şi Chardonnay are o culoare asemenea chihlimbarului şi o perlare fină şi persistenta. Nasul este reţinut, cu aluzii de caise confiate, alune prăjite şi coajă de pâine proaspătă. Corpul vinului e cremos, cu o aciditate sfredelitoare şi alcool perfect integrat. Gustul e multistratificat, debutând cu piersici albe, mere coapte şi lime, peste care se aştern senzaţii de unt, miez de nucă şi patiserie fină. Postgustul e lung, proaspăt, lăsând impresii de citrice verzi şi note mineral saline. Un vin de gastronomie, ce poate susţine o masă de sărbătoare, de la antreuri şi până la desert.  
  • Stoc epuizat
    Un rozé din Pinot Noir 100%, corpolent şi intens din punct de vedere aromatic, un vin „cu suflet de alb şi corp de roşu”, care face trimiteri stilistice la un rosado spaniol din regiunea Somontano. Culoarea vinului este roz pal, cu tentă discret cărămizie, iar nasul, impetuos, aduce un buchet de fructe roşii de pădure şi subtile senzaţii de cremene. Are o excelentă aciditate şi un gust percutant, dominat de citrice amărui, căpşuni coapte şi note exotice de mango. Postgustul lung, cu multă prospeţime, lasă plăcute arome de cireşe de mai, ierburi mediteraneene condimentate şi aluzii minerale. Per ansamblu, e un vin „de cursă lungă”, dar şi un excelent companion al gastronomiei.  
  • Sale!

    Vin vinoteca Neuburger 1971 sec (B23) fara cutie lemn

    Prețul inițial a fost: 450,00 lei.Prețul curent este: 400,00 lei. TVA inclus
    In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale intalnite foarte rar. Neuburger 1971 sec, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    Neuburger - un soi de strugure alb de origine austrica (regiunea Wachau), care apare in anii 1860, in urma incrucisarii soiurilor Sylvaner si Roter Veltliner. In Romania acest soi poate fi intalnit cel mai des in zona Transilvaniei.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Sale!

    Vin vinoteca Feteasca Regala 1970 demisec (B130) fara cutie lemn

    Prețul inițial a fost: 450,00 lei.Prețul curent este: 400,00 lei. TVA inclus
    O alta legenda VIE din colectia Vinoteca HUGO - Feteasca Regala 1970(demisec). 
    Feteasca Regala este un soi romanesc de struguri albi rezultat din hibridarea naturală dintre soiurile Fetească Albă și Frâncușă. Soiul a fost identificat în jurul anului 1903 în comuna Daneș (judetul Mures). În prezent, este cel mai cultivat soi din România, ocupând o suprafață de 12.639,3181 ha .
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • NIKOLAOS ROSU Crama Histria

    105,00 lei TVA inclus
    Nikolaos reprezinta un manifest. O incercare repetata an de an pentru a evidentia caracteristicile plantatiei noastre: apropierea de mare, solul, vanturile prezente tot timpul anului, soarele arzator. Nikolaos 2018 este obtinut din struguri de Cabernet Sauvignon selectionati din parcelele infiintate in 2006 si in care este preponderenta argila. Strugurii au fost culesi manual, iar fermentatia s-a desfasurat doar cu drojdii salbatice. Maturat 14 luni in lemn de stejar romanesc. Este un vin fin, catifelat, cu note de coacaze negre, piele tabacita, ciocolata si pamant reavan de dupa ploaie. Gustul predominant este de fructe negre, completat de notele de ciocolata neagra.
  • Stoc epuizat
    Un vin rose demidulce, produs din soiul Cabernet Sauvignon in zona Ciumbrud, judetul Alba.

    În ținutul vinului alb, cu cele mai vechi moșii din regiune, plantațiile noastre luxuriante sunt locul unde începe povestea noastră, locul de naștere al celei mai iubite ducese. Capturând roșul strugurilor de Cabernet Sauvignon în eleganța reflexiilor, am reușit să aducem la viață minunata ducesă de Transilvania.

    Duchess of Transylvania este întruparea dorinței de a îndrăzni. Este neînblânzită, enigmatatică și elegantă la fel ca și ținutul din care a luat naștere.

  • Stoc epuizat
    Cupajarea unui Sauvignon Blanc cu un Traminer a rezultat într-o licoare sublimă, caracterizată de armonia deplină între aroma fină de flori de câmp și dulceața petalelor de trandafir, rezultând în nuanțe citrice. Acest vin este ca senzația de rouă pe tălpile goale într-o după amiază toridă de vară.
  • Stoc epuizat
    Acest cupaj desăvârșit între Traminer și Muscat Ottonel a dus la zămislirea unui vin aromat, corpolent, caracterizat printr-un echilibru perfect între aroma petalelor de trandafir și mirosul florilor de lămâi și migdale. Acest vin splendid vine cu senzația vie că vara durează toată viața. Provenit din podgorii istorice, vinul de Ciumbrud a ținut cont de-a lungul timpului de povețele naturii, devenind astăzi un vin matur, sincer și spiritual. În căutare de tot ce e mai bun, trebuie să învățam de la cei mai buni. Impresionant de fel, vinul din gama Mentor ne încântă de la prima apariție până la ultima picătură și ne îndeamnă la reflecție, dând curs discuțiilor înțelepte.  

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top