La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate şi lemn, pământ reavăn şi întunecimi de cerneală. Imediat însă, îşi descoperă rapid şi nuanţele de gemuri şi fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puţin sesizabile care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri și condimente, un strop de vanilie şi o aluzie imperceptibilă la fructe exotice. Gustul p cu taninurile bine dozate şi perfect integrate dând greutate şi balans în faţa unei acidităţi bune, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului. Este necesară decantarea cu aerare a vinului minim o oră înainte de servire.
Strugurii s-au cules mecanizat. Pentru Cabernet Sauvignon și Marselan s-a folosit o macerare – fermentare clasica, in vinificatoare cu piston. iar pentru Syrah s-a ales macerarea carbonică, cu struguri nedesciorchinați. Maturarea s-a făcut la butoaie de prima și a douatrecere, de stejar francez și american, pentru perioade cuprinse între 6 și 12
luni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.