-
Stoc epuizat
Crama Ferdi MISTER M REZERVA 2018 Acest Merlot de primă clasă ne poartă printr-un carusel de arome: de la fructe de pădure până la cuișoare și cedru. Un vin bine structurat care impresionează prin tanini puternici și post-gust lung. Elegant și catifelat, a dobândit complexitate în cele 16 luni de maturare în butoaie de stejar. Editie limitata: 560 de sticle -
NOUBrut Prestige – este șampania care definește stilul brandului Prestige des Sacres. Un cupaj elegant în care strugurii Pinot Noir (1/3), sunt completați în proporție egală de Chardonnay (1/3) și Pinot Meunier (1/3). Strugurii provin din 40 de podgorii diferite, situate pe versanții vestici din Montagne de Reims. Pentru cupajul final se folosesc 40% vinuri maturate „sur lie” in inox , care provin din 4 recolte anterioare. Maturat pe sediment de drojdii 4 ani. Dosage între 9-9,5 gr/l. Culoare aurie deschisă. Efervescență intensă cu bule fine. Primul nas ne dezvăluie arome de biscuiți și fructe (pere și prune). Gustul este seducător, proaspătă și bine echilibrat cu note de pere și produse de patiserie. Postgust bogat și persistent. -
Stoc epuizat
Lady Black Legend 2020 este Feteasca Neagra legendara a cramei, cu note olfactive de cacao si condimente care te invaluie in aromele de fructe de padure, ofera o senzatie gustativa inedita si surpinde placut prin taninii matasosi cu postgust de mure supracoapte, avand un potential de invechire de 5 pana la 10 ani. Un vin complex, echilibrat si elegant care, o data savurat, creeaza o atmosfera idilica. Maturat in lemn de stejar: 20 luni. Productie: 580 sticle -
Stoc epuizat
Primul vin din soiul Merlot certificat BIODINAMIC, produs în Romania. Acest vin a fost produs fără utilizarea de pesticide, fungicide, antibiotice, îngrășăminte chimice. VIN BIODINAMIC - un vin viu prin excelență. Strugurii din care e obținut sunt neatinși de progresul tehnologiei, ci doar de frământările naturii. Maturat 6 luni în cisterne de beton, apoi 12 luni în butoaie de stejar iar după îmbuteliere cel puţin 6 luni în sticlă. Vin nefiltrat. Poate conţine depuneri. Domeniul Bogdan Patrar Merlot 2017 exprimă cât se poate de fidel terroirul de Dobrogea. Născut din solul cel mai bogat în humus, cernoziomul, cu capriciile climei temperat-continentală, se arată de un roșu rubiniu intens. Este de o fructuozitate generoasă care ne amintește de țară și pădure, foarte bine structurat, cu taninuri ferme și un caracter puternic. “Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți întelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”Leonello Anello -
Balla Geza CUVEE ARADINUM 2017 Vinul este obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Franc (40%), Cabernet Sauvignon (35%) si Cadarca (25%). Cupajul poartă numele orașului Arad din anii 1700. Este un vin unic in peisajul romanesc este rezultatul interactiunii dintre pamant si cer ce poate fi creat doar in ani speciali cum a fost anul 2017. Balla Geza CUVEE ARADINUM 2017 este un cupaj obtinut din selectia riguroasa a celor mai "frumoase" butoaie în care eleganta si fructuozitatea Cabernet Francului si structura caracteristica a Cabernet Sauvignonului se completeaza reciproc, echilibrul perfect fiind obtinut prin condimentarea asamblajului cu Cadarcă. Vin corpolent dar catifelat, ce poartă atât amprenta soiurilor cât și caracterul pronunțat de al terroirului. Se serveste alaturi de preparate din carne de vanat si branzeturi maturate la o temperatura de 16-17 ° C. -
Crama Ferdi Red King Legend 2020 Un Cabernet Sauvignon cu gust expresiv și arome puternice de prune, coacăze și cireșe negre. Notele olfactive te învăluie în ciocolată neagră, vanilie, stejar și piper. Aciditatea excelent echilibrată, taninurile înalte dar mătăsoase și alcoolul perfect integrat oferă vinului un corp plin, cu final lung și voluptuos. Maturat în butoaie de stejar timp de 18 luni, cu potențial mare de învechire. Recomandare decantare: minim 1h. -
Crama Ferdi MISTER M Legend 2020 Un Merlot de primă clasă care ne poartă printr-un carusel de arome: de la fructe de pădure până la cuișoare și cedru. Un vin bine structurat care impresionează prin tanini puternici și post-gust lung. Elegant și catifelat, a dobândit complexitate în cele 20 de luni de maturare în baricuri de stejar. Editie limitata: 560 de sticle -
Lacerta CUVEE IX MAGNUM 2014 Acest vin rosu cu nume codificat aduce note complexe ce se dezvaluie treptat, intr-un spectru larg de la gem de mure la cafea proaspata, si de la cirese amare la nucsoara si anason. Taninii aspri si nivelul alcoolic ridicat fac necesara o aerisire generoasa, recomandabil ar fi minimum doua ore , la o temperatura ceva mai joasa. Potrivirile culinare sunt diverse, il vedem mergand bine atat cu un muschi de porc in crusta de ierburi , cat si cu un tiramisu cu ciocolata amara. -
NOUBrut Reserve - este șampania "ambasador" a casei Boizel, cea care exprimă cel mai bine eleganţa şi fineţea tipică stilului producatorului. Un cupaj elegant în care predomina strugurii Pinot Noir (55%), completați de Chardonnay (30%) și Pinot Meunier (15%). Strugurii provin din 30 de podgorii diferite, cele mai importante fiind Avize si Le Mesnil-sur-Oger. Pentru cupajul final se folosesc 30% vinuri maturate "sur lie" in inox , care provin din 2 recolte anterioare. Maturat pe sediment de drojdii 3 ani. Dosage 8 gr/l. Culoare galben pai cu un perlaj fin. Nasul este expresiv și proaspăt, se deschide cu arome de flori albe (păducel) urmate de arome elegante de piersică albă și caise, note de citrice și produse de patiserie. Textura vinului este seducătoare, gust proaspătă și bine echilibrat cu note de pere confiate și miere de salcâm. Postgust bogat și persistent. -
Primul vin din soiul Fetească Neagră certificat BIODINAMIC, produs în Romania. Acest vin a fost produs fără utilizarea de pesticide, fungicide, antibiotice, îngrășăminte chimice. VIN BIODINAMIC - un vin viu prin excelență. Strugurii din care e obținut sunt neatinși de progresul tehnologiei, ci doar de frământările naturii. Maturat 6 luni în cisterne de beton, apoi 12 luni în butoaie de stejar iar după îmbuteliere cel puţin 6 luni în sticlă. Vin nefiltrat. Poate conţine depuneri. Domeniul Bogdan Patrar Feteasca Neagra 2017 exprimă cât se poate de fidel terroirul de Dobrogea. Născută din solul cel mai bogat în humus, cernoziomul, cu capriciile climei temperat-continentală, se arată de un roșu vișiniu blând, iar caracterul lui ne trimite de la fructat la pământiu, cu o structură delicată și taninuri moi. “Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți întelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”Leonello Anello -
Primul vin din soiul Syrah certificat BIODINAMIC, produs în Romania. Acest vin a fost produs fără utilizarea de pesticide, fungicide, antibiotice, îngrășăminte chimice. VIN BIODINAMIC - un vin viu prin excelență. Strugurii din care e obținut sunt neatinși de progresul tehnologiei, ci doar de frământările naturii. Maturat 6 luni în cisterne de beton, apoi 12 luni în butoaie de stejar iar după îmbuteliere cel puţin 6 luni în sticlă. Vin nefiltrat. Poate conţine depuneri. Domeniul Bogdan Patrar Syrah 2017 exprimă cât se poate de fidel terroirul de Dobrogea. Născut din solul cel mai bogat în humus, cernoziomul, cu capriciile climei temperat-continentală, se arată de un roșu grena, iar caracterul său vegetal, care ne trimite cu gândul către cafea verde, este în armonie cu taninurile catifelate. “Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți întelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”Leonello Anello -
Stoc epuizat
La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate şi lemn, pământ reavăn şi întunecimi de cerneală. Imediat însă, îşi descoperă rapid şi nuanţele de gemuri şi fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puţin sesizabile care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri și condimente, un strop de vanilie şi o aluzie imperceptibilă la fructe exotice. Gustul p cu taninurile bine dozate şi perfect integrate dând greutate şi balans în faţa unei acidităţi bune, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului. Este necesară decantarea cu aerare a vinului minim o oră înainte de servire. Strugurii s-au cules mecanizat. Pentru Cabernet Sauvignon și Marselan s-a folosit o macerare – fermentare clasica, in vinificatoare cu piston. iar pentru Syrah s-a ales macerarea carbonică, cu struguri nedesciorchinați. Maturarea s-a făcut la butoaie de prima și a douatrecere, de stejar francez și american, pentru perioade cuprinse între 6 și 12 luni.