-
Stoc epuizat
Crama Ferdi Lady Black 2019 Feteasca Neagra cu note olfactive de cacao si condimente care te invaluie in aromele de fructe rosii, ofera o senzație gustativa inedita si surpinde placut prin astringenta incitanta, pe un fond de taninuri de fruct copt si lemn, cu un potențial de invechire de 5 pana la 7 ani. Albastrul regal este culoarea capisonului de ceara cu sigiliul cramei. -
De un galben pal, luminos și strălucitor, Freamăt alb este un cupaj de Fetească Albă (60%) și Fetească Regală (40%).El întâmpină cu un nas proaspăt, cu arome de salcâm și citrice foarte coapte. Corpul este rotund, mătăsos, cu o aciditate echilibrată, care lasă impresia de prospețime și verde. Gustul fructat evocă nectarine. Mai târziu apar note de flori de salcâm și miere.Etapele principale de realizare ale vinului : • Presarea lentă și progresivă cu aport de azot pentru a evita oxidarea aromelor; • Fermentare cu drojdii selecționate, în rezervoare de inox, la temperatură controlată; • Păstrare pe drojdie timp de 4 luni, cu agitarea periodică a vinului. -
Soare 2011 este un vin limpede, rosu rubiniu stralucitor, cu nuante brun roscate. Nasul este intens, elegant si complex, cu arome de coacaze negre, zmeura, vanilie, caramel, ciocolata si condimente fine. Palatul este sec, plin, complex, cu taninuri mature si un postgust persistent. Vinul are un potential bun de invechire la sticla (8-12 ani), astfel imbogatindu-si buchetul si castigand o structura fina, catifelata. Va recomandam sa il consumati la o temperatura de 18°C, alaturi de preparate din carne rosie la cuptor sau gratar. -
Stoc epuizat
Probabil este Cabernet Sauvignon-ul cu cel mai bun raport calitate pret produs in Romania. "Nascut" pe dealul Bolovanu, Samburesti. Pastrat cu grija peste 8 ani in conditiile ideale din vinoteca noastra.Un vin limpede, roşu rubiniu cu note de invechire, cu un miros intens, arome precum fructe de pădure, coacaze, afine, nuanţe de piper negru. Are un gust sec, plin, echilibrat, cu tanini maturi, uşor astringent şi post-gust prelung. -
Quintessence Reserva, un vin rosu, sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Catifelat, rafinat si bine structurat, vinul dezvaluie tanini fermi si arome fructate, continuate de note condimentate si de vanilie. Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne alba, vanat sau carne rosie. -
Vinul a fost maturat 12-14 luni in butoaie de stejar romanesc si a fost invechit minim 24 de luni in sticla inainte de a fi oferit la vanzare. Culoare: roșu rubiniu intens, vivace. Nas: intens, elegant, cireșe negre coapte, vișină în lichior, ce iese mai bine în evidență după aerare, bine definit, ușoară senzație balsamică mentolată, suculent, lemnul foarte bine integrat. Aciditate medie, bine integrată. Tanini fini prezenți dar nu agresivi, persistent, echilibrat.
-
NOUBrut Reserve - este șampania "ambasador" a casei Boizel, cea care exprimă cel mai bine eleganţa şi fineţea tipică stilului producatorului. Un cupaj elegant în care predomina strugurii Pinot Noir (55%), completați de Chardonnay (30%) și Pinot Meunier (15%). Strugurii provin din 30 de podgorii diferite, cele mai importante fiind Avize si Le Mesnil-sur-Oger. Pentru cupajul final se folosesc 30% vinuri maturate "sur lie" in inox , care provin din 2 recolte anterioare. Maturat pe sediment de drojdii 3 ani. Dosage 8 gr/l. Culoare galben pai cu un perlaj fin. Nasul este expresiv și proaspăt, se deschide cu arome de flori albe (păducel) urmate de arome elegante de piersică albă și caise, note de citrice și produse de patiserie. Textura vinului este seducătoare, gust proaspătă și bine echilibrat cu note de pere confiate și miere de salcâm. Postgust bogat și persistent. -
NOUBrut Reserve - este șampania "ambasador" a casei Boizel, cea care exprimă cel mai bine eleganţa şi fineţea tipică stilului producatorului. Un cupaj elegant în care predomina strugurii Pinot Noir (55%), completați de Chardonnay (30%) și Pinot Meunier (15%). Strugurii provin din 30 de podgorii diferite, cele mai importante fiind Avize si Le Mesnil-sur-Oger. Pentru cupajul final se folosesc 30% vinuri maturate "sur lie" in inox , care provin din 2 recolte anterioare. Maturat pe sediment de drojdii 3 ani. Dosage 8 gr/l. Culoare galben pai cu un perlaj fin. Nasul este expresiv și proaspăt, se deschide cu arome de flori albe (păducel) urmate de arome elegante de piersică albă și caise, note de citrice și produse de patiserie. Textura vinului este seducătoare, gust proaspătă și bine echilibrat cu note de pere confiate și miere de salcâm. Postgust bogat și persistent. -
Produs NOUUn vin special din 1976, rosu sec din soiul Burgund Mare, ce provine din colectia Statiunii de Cerectare de la Minis - Arad. Este una din cea mai variata colectie de vinuri vechi, in care se pot gasi vinuri produse incepand cu anii 30' pana in perioada actuala. Patina timpului si-a pus amprenta pe toate sticlele cu vin din vinoteca stiintifica incepand cu anul 1926 . Cateva sute din cele peste 80.000 de sticle au scapat si de furia razboiului . Astfel ne putem bucura de ele si in prezent. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK) -
Corcova CUVEE BOHEME 2013Cuvee Boheme este un vin roșu catifelat, corpolent și rotund (maturat circa 1 an în barrique din lemn românesc și franțuzesc), cu arome intense, de fructe negre de pădure coapte și rascoapte, vanilie, cedru și cacao. Suculent, plin și corpolent, cu tanini rotunzi și echilibrati, si de o senzatie finală prelungă, dulceaga si fructata. Cuvee Boheme are un gust desavarsit in combiatie cu carne roșie la gratar sau cuptor condimentata cu ierburi, tortellini cu carne (porc, vită și chiar vanat mic), lasagna bogată în carne, branzeturi moi innobilate cu mucegai.De consumat la temperatura de 16-18°C în pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior. Se recomanda aerarea în decantor larg, cu circa 20-30 minute înainte de servire. -
Corcova Cabernet Sauvignon & Merlot 2014 Corcova Cabernet Sauvignon & Merlot 2014 este un adevărat “clasic”, inspirat de locul de naștere a acestor soiuri: Bordeaux. Vinul ne incanta cu o culoare rosie rubine cu reflexii mov in strat subtire. Buchet proaspăt şi expresiv de fructe de padure co note de menta si alune. In gust avem echilibru între aroma proaspătă de fructe zdrobite şi tanini rotunzi şi delicaţi. Recomandat pentru asociere cu carnea roșie pregatita pe grătar sau la proțap, sau cu brânzeturi moi, nematurate. -
Stoc epuizat
Liliac Sauvignon Blanc PRIVATE SELECTION 2016 Liliac Sauvignon Blanc Private Selection ne cucerește din primul moment cu o culoare frumoasă și cu arome intense florale și de fructe exotice, cu note citrice și condimentate, frumos definite în cele nouă luni de maturare în butoi transilvănean. Un vin ce evoluează frumos după deschidere și oferă un post-gust lung și plăcut, cu note cremoase de vanilie și fum. Structura sa poate susține cu succes o mare varietate de preparate complexe, de la fructe de mare cu sos de lămâie și pește savuros, la risotto cu curry și carne delicată de miel sau brânză ușor maturată și picantă, asociind curajos chiar și un ștrudel cu mere și scoțișoară. -
Aramic ROSU DE SILAGI 2017 Cupaj rosu sec, care are la baza 3 soiuri de struguri Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot, cu o culoare rubinie intensa. Buchetul declanşează o explozie delicioasă de fructe de pădure, printre ele regăsindu-se mure, cireșe amare și vișine bine coapte. Gust catifelat, cu note de dulceață de afine și de vișine cărnoase, totul fiind învăluit discret în accente condimentate de piper alb și cuișoare. Aramic Roșu de Silagi eeste partenerul perfect al preparatelor din carne roșie și al brânzeturilor maturate. -
Balla Geza STONE WINE FETEASCA NEAGRA 2016 Vinul provine de pe solurile stâncoase ale podgoriei Minis. Vinul are o culoare roşu purpurie, parfum plăcut, de prune si cirese amare, uşor condimentat, cu gust de ciocolata, paine coapta cu un iz mentolat, taninuri catifelate şi gust de fructe de pădure. Se serveşte alături de brânzeturi condimentate, fripturi de miel sau de vită la o temperatură de 16-18 °C. -
Primul vin din soiul Fetească Neagră certificat BIODINAMIC, produs în Romania. Acest vin a fost produs fără utilizarea de pesticide, fungicide, antibiotice, îngrășăminte chimice. VIN BIODINAMIC - un vin viu prin excelență. Strugurii din care e obținut sunt neatinși de progresul tehnologiei, ci doar de frământările naturii. Maturat 6 luni în cisterne de beton, apoi 12 luni în butoaie de stejar iar după îmbuteliere cel puţin 6 luni în sticlă. Vin nefiltrat. Poate conţine depuneri. Domeniul Bogdan Patrar Feteasca Neagra 2017 exprimă cât se poate de fidel terroirul de Dobrogea. Născută din solul cel mai bogat în humus, cernoziomul, cu capriciile climei temperat-continentală, se arată de un roșu vișiniu blând, iar caracterul lui ne trimite de la fructat la pământiu, cu o structură delicată și taninuri moi. “Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți întelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”Leonello Anello -
Stoc epuizat
Primul vin din soiul Merlot certificat BIODINAMIC, produs în Romania. Acest vin a fost produs fără utilizarea de pesticide, fungicide, antibiotice, îngrășăminte chimice. VIN BIODINAMIC - un vin viu prin excelență. Strugurii din care e obținut sunt neatinși de progresul tehnologiei, ci doar de frământările naturii. Maturat 6 luni în cisterne de beton, apoi 12 luni în butoaie de stejar iar după îmbuteliere cel puţin 6 luni în sticlă. Vin nefiltrat. Poate conţine depuneri. Domeniul Bogdan Patrar Merlot 2017 exprimă cât se poate de fidel terroirul de Dobrogea. Născut din solul cel mai bogat în humus, cernoziomul, cu capriciile climei temperat-continentală, se arată de un roșu rubiniu intens. Este de o fructuozitate generoasă care ne amintește de țară și pădure, foarte bine structurat, cu taninuri ferme și un caracter puternic. “Dacă vedem o pădure, ne întrebăm cine a udat-o, cine a fertilizat-o? Nimeni! Totul a făcut natura, fără ajutorul nimănui. La fel se întâmplă și cu vița de vie. Viile noastre se hrănesc doar cu ceea ce pământul și cerul oferă, cu ploile care le udă, iar gerul și căldura le sculptează. Viței de vie nu îi lipsește nimic și, veți vedea, nici vinului! Când îl veți bea, veți întelege, cu siguranță, ce înseamnă agricultura biodinamică.”Leonello Anello -
O culoare roz pal, strălucitor. Nas proaspăt de grapefruit, portocale și mere roșii cu tente de bujor și dulceață de trandafiri. Gust revigorant în care descoperim fructe exotice, pomelo, cireșe coapte cu final bun. Vin Organic produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.Poate fi asociat cu tartar de somon, paella cu fructe de mare și brânzeturi cremoase. -
Stoc epuizat
Crama Ferdi Cuvee Unchiu Puiu În acest cupaj sunt alăturate trei soiuri cu note diferite dar care împreună oferă o senzație unică: Merlot, Shiraz și Blaufränkisch ne aduc în prezența unui vin spectaculos de culoarea purpurei cu miros îmbătător de ierburi aromate. Shiraz-ul oferă corp vinului, Merlot-ul este responsabil cu aciditatea ridicată și Blaufränkisch condimentează cu succes blend-ul. Maturat 6 luni în butoaie de stejar românesc. -
Stoc epuizat
Davino Rezerva Rosu se produce numai în anii favorabili prin vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 24-26 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 23 și Feteasca Neagră - 19 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat după cea alcoolică. Maturare în baricuri 100% noi de stejar românesc timp de 12 luni, cu batonaj pe depozit de drojdii fine. Asamblajul este rezultatul selecției celor mai bune baricuri, procentele de participare al fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Un vin rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca. Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust permanent usor condimentat, ce pune in evident taninurile fine si elaborate. ASOCIERE CULINARA: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita împanata, carne de vânat, branzeturi uscate îmbatrânite mediu. -
Stoc epuizat
Feteasca Alba Privilegium sec este un vin elegant, cu o aromă florală distinctă și se recomandă a fi servit rece alături de preparate din pește, crustacee sau specialități din fructe de mare. Vinul este catifelat, suav, tandru, cu aromă ce o amintește pe cea a fânului de curând cosit.
-
Probabil este Cabernet Sauvignon-ul cu cel mai bun raport calitate pret produs in Romania. "Nascut" pe dealul Bolovanu, Samburesti, in unul din cei mai buni ani pentru lumea vinului - 2011. Pastrat cu grija peste 9 ani in conditiile ideale din vinoteca noastra.Notele olfactive piperate, cu tonuri de coacaze, lemn dulce, cirese negere, rumegus de stejar. In gust descoperim taninuri rotunde, coapte, cafea, aciditate care puncteaza bine la amplitudine, corp mediu, final astringent, echilibru bun intre toate acestea. -
Stoc epuizat
Lechburg Feteasca Neagra este un vin organic rosu sec cu o culoare rubinie compacta cu reflexii purpurii, de consistenta medie. Uimește nasul cu franchetea si generozitatea sa, oferind note delicioase de fructe rosii mici, dude si visine care apoi se transforma in arome florale si condimentate cu nuante de trandafiri salbatici, cuisoare si piper negru. In gura devine suculent, inzestrat cu prospetime si finete excelente. Intensitatea aromei fructate este la acelasi nivel cu taninii delicati, care ii ofera structura fara a ingreuna vinul. Este un bun insotitor pastele proaspete, mancaruri din carne de iepure sau coaste de porc la gratar. -
Stein de la Pivnițele Birăuaș este un cabernet sauvignon ce a fost maturat in butoaie de stejar franțuzesc timp de 12 luni, ca apoi să fie lăsat la învechit în sticlă înca 18 luni înainte de a fi comercializat. Stein este un vin fructat, cu arome de coacăze negre și fructe de pădure si tanini delicați. -
Academia Saperavi este esența impresionantului soi georgian cu același nume, reinterpretat de către expresia pură a terroir-ului de Purcari, obținând, în rezultat, un vin autentic cu aromă fulminantă. Crearea acestui vin a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens cu reflexe purpurii și l-a parfumat cu arome explozive de prune și fructe coapte. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate, are un gust plin, opulent, cu un postgust lung și plăcut, cu arome complexe. Academia Saperavi cuprinde o cantitate foarte limitată de sticle – 6000 pentru că exact cu atâta timp în urmă au fost înregistrate primele practici de utlizare a amphorelor în vinificație, în Georgia. -
Crearea Academiei Fetească Neagră a presupus simbioza câtorva elemente cheie: terroir-ul divers, vița-de-vie ce transmite perfect muzica solului, un an al roadei absolut inedit și, nu în ultimul rând, pasiunea și curajul vinificatorului. Fermentarea în amforă de lut și scurta odihnă în butoi de stejar ne-au permis să obținem un vin pur, ce a evoluat fără implicarea altor factori. Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova, curățați, răciți și lăsați să-și urmeze calea spre fermentare în mod firesc, pe care natura l-a pictat într-un rubiniu intens și l-a parfumat cu mireasma vișinelor coapte, a fructelor roșii suculente, dar și cu aroma discretă a murelor, afinelor și coacăzelor. Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec, cu aciditate medie și taninuri catifelate, are un gust aromat exuberant. Academia Fetească Neagră poartă cu mândrie în ADN-ul său caracterul puternic al poporului moldav. În total, au fost produse și îmbuteliate 6123 de sticle de Academia Fetească Neagră 2019. Acest număr simbolizează armonia absolută – 6 simbolizează ziua în care a fost creat omul, 1 - ziua în care a fost creată lumina, 2 - ziua în care a fost creat Raiul iar 3 -ziua în care a fost creat pământul. 6 este o cifră perfectă din punct de vedere matematic, fiind suma 1+2+3. -
Stoc epuizat
Unul din cele mai rafinate vinuri Chateau Cristi – Chardonnay Barrel Fermented, a trecut printr-un proces de fermentare și batonare în butoaie de stejar timp de 3 luni. Vinul este intens, cu arome rafinate de flori, piersic, pepene galben, și cu o structură gustativă bogată, în care putem distinge note de mere coapte, fructe exotice și vanilie. Se asociază ideal cu carnea albă, carnea de vită cu un conținut scăzut de grăsimi, și formează o pereche armonioasă cu brânză topită, pâine albă, fructe, măsline, fistic, nuci și dulciuri. Se servește la o temperatură de 8-12 grade. -
NOUSampanie brut nature (fara adaos de licoare de expeditie/zahar) produsa doar in anii in care recolta de struguri are un grad de maturare perfect. Ne dezvaluie intreaga bogatie si caracterul celor trei soiuri de struguri din cupaj: Pinot Noir (50%), Chardonnay (37%) si Pinot Meunier (13%). In momentul crearii cupajului si tirajului toata atentia este concentrata pe obtinerea unei armonii foarte pure și subtile. Pentru o evolutie lenta si frumoasa vinul are o perioada de maturare pe drojdii mai lunga decat media pentru un non vintage - 6 ani. Pentru cupajul final se folosesc 40% vinuri maturate "sur lie" in inox , care provin din 2 recolte anterioare. Are o culoare galben pai, cu perlare fina si intensa. Nasul este foarte intens și complex cu aromele delicate de piersici, flori albe, migdale usor prajite si note de citrice. In gust, vinul este pur și amplu, cu note de turta dulce și fructe confiate. Postgustul este lung, curat și armonios. -
Crama Ferdi MISTER M Legend 2020 Un Merlot de primă clasă care ne poartă printr-un carusel de arome: de la fructe de pădure până la cuișoare și cedru. Un vin bine structurat care impresionează prin tanini puternici și post-gust lung. Elegant și catifelat, a dobândit complexitate în cele 20 de luni de maturare în baricuri de stejar. Editie limitata: 560 de sticle -
LARTIST Rose 2022 by Gabi Lacureanu Vinurile sub semnătura lui Gabi Lacureanu denumite LARTIST, în ediție limitată, sunt deja disponibile pe piață. Ele sunt rodul unei vii vechi de 35 de ani și reprezintă “o evoluție naturală”, după cum spune el – în care autorul se exprimă liber atât ca enolog cât și ca antreprenor.Vin rose sec, ce are la baza 2 soiuri de struguri: Feteasca Neagra si Merlot.Editie limitata: 1414 de sticle -
Condiţiile climatice ale anului 2017 au permis obţinerea unei maturităţi fenolice înalte, graţie absenţei presiunii fitosanitare, care au permis recoltarea strugurilor la momentul potrivit. Deshidratarea ușoară a conferit rotunjime. Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei. Arome de coacaze negre, afine si visine, condimente si o structura solida bazata pe tanini usor neimblanziti. Petro Vaselo – “The Soul of our Soil”. Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri). -
Corcova SAUVIGNON BLANC 2017Un SAUVIGNON BLANC cu arome complexe și fructate (de citrice, papaya, mere verzi, kiwi), imbogatite cu note delicate, vegetale și ierboase, este un vin alb de o tipicitate clasică acestui soi. Este vivace și are o aciditate ridicată ce-i confera prospetime și intensitate. Senzatia finala remanenta este prelunga, cu note de merisor.Perfect de servit înainte de luarea mesei ca aperitiv, dar și în asociere cu carne de peste gatita in abur sau la cuptor, cu ierburi sau în frunze de palmier. -
Stoc epuizat
Prosecco Valdobbiadene Superiore DE FAVERI 2017 Un vin efervescent tip Prosecco, din regiunea Veneto (Valdobbiadene), Italia, cu o culoare galben pai deschisa, o perlare abundenta cu bule de dimensiune medie. Dezvolta arome fructate in care predomina notele de mere verzi, pere si pomelo. Gustativ isi releva caracterul fructat, nefiind prea expansiv, ci amabil, lasand o impresie moderat citrica, placuta. Serviti acest vin ca aperitiv sau in combinatii cu diverse preparate culinare cum ar fi risotto, supe, preparate din carne alba, fructe de mare sau mancaruri cu legume.