• In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale. Pinot Gris 1958 demisec, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    Pinot gris , pinot grigio sau Grauburgunder este un soi de struguri de vin alb din specia Vitis vinifera . Considerat a fi o clonă mutantă a soiului pinot noir , are în mod normal un fruct albastru-cenușiu, reprezentând numele său, dar strugurii pot avea un aspect roz maroniu până la negru și chiar alb.
    Pinot gris este cunoscut încă din Evul Mediu în regiunea Burgundia , unde probabil a fost numit Fromenteau . S-a răspândit din Burgundia, împreună cu Pinot noir , ajungând în Elveția până în 1300. Strugurele ar fi fost favoritul împăratului Carol al IV-lea , care a avut butași importați în Ungaria de călugării cistercieni : frații au plantat vița de vie pe versanții Badacsony, care se învecinează cu lacul. Balaton în 1375. Vița de vie a dezvoltat la scurt timp denumirea de Szürkebarát care înseamnă „călugăr gri”. În 1711, un negustor german, pe nume Johann Seger Ruland (re) a descoperit un strugure în creștere sălbatică pe câmpurile Palatinatului . Vinul ulterior pe care l-a produs a devenit cunoscut sub numele de Ruländer, iar vița de vie a fost descoperită mai târziu a fi Pinot gris.
    Pinot gris - https://ro.qaz.wiki/wiki/Pinot_gris
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Stoc epuizat
    O alta legenda VIE din colectia Vinoteca HUGO – Muscat Ottonel 1959(demisec). 
    Soiul Muscat Ottonel isi poarta istoria pana in anul 1852, in Franta. Atunci, un cutivator pe nume Moreau Robert a incrucisat hibrizii Chasselas și Muscat de Saumur, iar rezultatul a fost, da ati ghicit, soiul despre care vorbim astazi. Intital, numele qcestuia a fost „Muscat d’Eisenstadt”, doar ca, pe parcurs a capatat diverse denumiri, precum: Muskat-Ottonel, Muskotaly, Tamaioasa Ottonel. În prezent, soiul se regaseste in diverse zone ale lumii, precum Austria, România, Ungaria, Elveția, Croația și Serbia.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Stoc epuizat
    Strugurii provin dintr-o parcelă mică cu sol preponderent lutos, pentru care îngrijirea solurilor are la baza un sistem caracteristic unei viticulturi organice. Primavara arat si toamna cultivari de diferite plante erbacee pentru imbogatirea solului cu materiale organice. Lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual si tratamentele fitosanitare respecta indicatiile viticulturii organice. In timpul verii incarcatura de fructe este redusa pentru a intensifica calitatea strugurilor. Pentru producerea acestui vin se recolteaza cei mai calitativi ciorchini de pe fiecare planta. Produs din struguri parţial deshidrataţi. Fermentatia alcoolica si fermentatia malolactica de la 6 la 8 luni in butoaie din lemn de stejar cu capacitatea de 550 litri, fara controlul temperaturii.

    Un vin rotund, cald, de mare structură și persistenţă îndelungată de culoare roșu granat cu note predominant fructate. Aromele de afine sunt completate de note balsamice, ierburi aromatice și condimente. Asocierea perfectă cu carne roșie și de vânat.

  • In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale. Traminer 1956 demidulce, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit. Traminer este un nume care poate fi folosit pentru a se referi la o serie de soiuri de struguri din Europa antică. Din punct de vedere istoric, a fost folosit pentru a descrie familia germane de variante Traminer, sau ca un sinonim pentru un membru-cheie al acelei familii, Gewurztraminer. Istoria Traminer este lungă și complicată, fiecare dintre regiunile sale tradiționale care oferă nume diferite și istorii locale pentru familia Traminer. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Un vin vechi deosebit, alb dulce, unic in felul sau, pastrat mai bine de 63 ani in crama din zidurile cetaii Alba Carolina. Produs din soiul rar de origine austrica Neuburger, in anul 1957, regiunea viticola Podisul Transilvaniei, pentru Rezerva de Stat din Alba. Buchet si gust nobil, inegalabil. O legenda vie pe care o poti savura alaturi de cei dragi. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Stoc epuizat

    Petro Vaselo OVAS 2011

    148,00 lei TVA inclus
    Ovas este un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon, vinul impresioneaza prin forta de care da dovada inca de la primul contact. Aciditatea ridicata si taninurile bine structurate ii recomanda o evolutie foarte buna la sticla. O nota vegetala, de ardei rosu, influenteaza partea aromatica, invelind frumos tonurile de coacaze negre, frunza uscata, cafea si trufe. Un vin dens, extractiv, cu senzatii dulci in atac si final astringent.
  • Stoc epuizat
    Un vin special rosu sec din soiul Burgund Mare, ce provine din colectia Statiunii de Cerectare de la Minis - Arad. Este una din cea mai variata colectie de vinuri vechi, in care se pot gasi vinuri produse incepand cu anii 30' pana in perioada actuala. Patina timpului si-a pus amprenta pe toate sticlele cu vin din vinoteca stiintifica incepand cu anul 1926 . Cateva sute din cele peste 80.000 de sticle au scapat si de furia razboiului . Astfel ne putem bucura de ele si in prezent. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Stoc epuizat
    Crama Ferdi Cuvee Ferdi - Editie Unica 2018
    Crama Ferdi a marcat in decembrie 2020, 10 ani de la producerea primului vin. Cu aceasta ocazie au lansat o noua capodopera - Cuvee Ferdi 2018. Un vin produs in Editie UNICA. Un tribut pentru iubitorii de vin care au fost alaturi de ei in tot acest timp. 570 de sticle, in care oenologul Fernando Mihailescu a adunat toate cunostintele si experientele oenologice din cei 10 ani. Cele mai bune vinuri din recolta 2018 au fost maturate 18 luni in butoaie de stejar, pentru a fi asamblate impreuna in acest cupaj unic. Un cupaj secret din 4 soiuri, pe care Ferdi, ne lasa sa il descoperim. Fiecare eticheta este semnată, manual, de către făuritorul acestui vin aparte.
    NOTA: Cutia de lemn NU ESTE INCLUSA. Se va expedia la solicitare in limita stocului disponibil .
     
  • LacertA CABERNET SAUVIGNON 2012

    80,00 lei TVA inclus
    LacertA CABERNET SAUVIGNON 2012
    Vin cu o culoare rosie rubinie, cu aroma eleganta de fructe de padure bine coapte, cirese negre, visine si piper verde. Maturarea la barrique timp de un an adauga nuante de vanilie, ciocolata si cafea. Temperatura optima de consum: 16 - 18°C. Poate fi asociat cu carne rosie, in special vanat, branzeturi puternic aromate si ciocolata.
  • Sale!

    Vin vinoteca Burgund Mare 1984 sec fara cutie lemn

    Prețul inițial a fost: 450,00 lei.Prețul curent este: 350,00 lei. TVA inclus
    Un vin special rosu sec din soiul Burgund Mare, ce provine din colectia Statiunii de Cerectare de la Minis - Arad. Este una din cea mai variata colectie de vinuri vechi, in care se pot gasi vinuri produse incepand cu anii 30' pana in perioada actuala. Patina timpului si-a pus amprenta pe toate sticlele cu vin din vinoteca stiintifica incepand cu anul 1926 . Cateva sute din cele peste 80.000 de sticle au scapat si de furia razboiului . Astfel ne putem bucura de ele si in prezent. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Un vin vechi deosebit, alb demidulce, unic in felul sau, pastrat mai bine de 50 ani in crama din zidurile cetaii Alba Carolina. Produs din vestitul soi romanesc Grasa, in anul 1959, regiunea viticola Podisul Transilvaniei, pentru Rezerva de Stat din Alba. Buchet si gust nobil, inegalabil. O legenda vie pe care o poti savura alaturi de cei dragi. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Produs NOU
    Un vin special din 1975, rosu sec din soiul Burgund Mare, ce provine din colectia Statiunii de Cerectare de la Minis - Arad. Este una din cea mai variata colectie de vinuri vechi, in care se pot gasi vinuri produse incepand cu anii 30' pana in perioada actuala. Patina timpului si-a pus amprenta pe toate sticlele cu vin din vinoteca stiintifica incepand cu anul 1926 . Cateva sute din cele peste 80.000 de sticle au scapat si de furia razboiului . Astfel ne putem bucura de ele si in prezent. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Un vin vechi deosebit, alb dulce, unic in felul sau, pastrat mai bine de 51 ani in crama din zidurile cetaii Alba Carolina. Produs din soiul romanesc Feteasca Alba, in anul 1969, regiunea viticola Podisul Transilvaniei, pentru Rezerva de Stat din Alba. Buchet si gust nobil, inegalabil. O legenda vie pe care o poti savura alaturi de cei dragi. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale intalnite foarte rar. Neuburger 1961 sec, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 60 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    Neuburger - un soi de strugure alb de origine austrica (regiunea Wachau), care apare in anii 1860, in urma incrucisarii soiurilor Sylvaner si Roter Veltliner. In Romania acest soi poate fi intalnit cel mai des in zona Transilvaniei.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Stoc epuizat
    Unul din cele mai vechi vinuri romanesti din colectia Vinoteca HUGO -  Sauvignon Blanc 1954 demisec. Unul din primele vinuri proiectate pentru Rezerva de Stat din Alba, produs in regiunea viticola Podisul Transilvaniei. Un vin care a ajuns la peste 60 ani de la recolta si inca poate spune multe. Buchetul si gustul complex cu note de fructe confiate. Aciditate buna. Postgust lung și placut. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale. Traminer 1953 dulce, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit. Traminer este un nume care poate fi folosit pentru a se referi la o serie de soiuri de struguri din Europa antică. Din punct de vedere istoric, a fost folosit pentru a descrie familia germane de variante Traminer, sau ca un sinonim pentru un membru-cheie al acelei familii, Gewurztraminer. Istoria Traminer este lungă și complicată, fiecare dintre regiunile sale tradiționale care oferă nume diferite și istorii locale pentru familia Traminer. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Stoc epuizat

    FÜLEKY TOKAJI FURMINT 2015

    50,00 lei TVA inclus
    Crama Fuleky Tokaji a fost numita dupa György Füleky, fondatorul First Tokaj Wine Growers’ Society, fiind infiintata in 1998, in regiunea Bodrogkeresztur din Ungaria. Proprietatea cuprinde astazi 25 de hectare de teren, cu cele mai bune podgorii de vita de vie din Tokaj. Principalul soi cultivat aici este Furmint, iar proprietarii experimenteaza si incearca sa vina permanent cu imbunatatiri tocmai pentru a oferi vinuri de cea mai inalta calitate. FÜLEKY TOKAJI FURMINT 2015 este un vin intens, cu arome florale si fructate, completate de ierburi verzi si note putin acide. Are un palat atragator, fiind un excelent vin alb sec, perfect ca atare, dar si in diverse combinatii culinare. Serviti-l la 8-10 grade Celsius, alaturi de peste, carne alba, preparate la gratar, preparate mediteraneene sau branzeturi fine.    
  • Stoc epuizat

    Balla Geza CUVEE ARADINUM 2011

    229,00 lei TVA inclus
    Balla Geza CUVEE ARADINUM 2011 Vinul este obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Franc (40%), Cabernet Sauvignon (35%) si Cadarca (25%). Cupajul poartă numele orașului Arad din anii 1700. Este un vin unic in peisajul romanesc este rezultatul interactiunii dintre pamant si cer ce poate fi creat doar in ani speciali cum a fost anul 2011. Balla Geza CUVEE ARADINUM 2011 este un cupaj obtinut din selectia riguroasa a celor mai "frumoase" butoaie în care eleganta si fructuozitatea Cabernet Francului si structura caracteristica a Cabernet Sauvignonului se completeaza reciproc, echilibrul perfect fiind obtinut prin condimentarea asamblajului cu Cadarcă. Vin corpolent dar catifelat, ce poartă atât amprenta soiurilor cât și caracterul pronunțat de al terroirului. Se serveste alaturi de preparate din carne de vanat si branzeturi maturate la o temperatura de 16-17 ° C.  
  • Villa Vinea GEWURZTRAMINER SELECTION 2016 Gewurztraminer Villa Vinea este un vin de culoare galben‐pai, tipica soiului, arome de trandafir nobil și litchi, rotunjit prin parfumul de condimente orientale.  Gustul este intens, cu un mix extravagant de peltea de gutui, coajă de portocale şi anason, la care se adaugă, în plan secund, aluzii calcaroase. Postgustul este lung, aromatic, lăsând impresii exotice de litchi şi mentă. Perfect pentru asociere cu fructe de mare, creveți și homar, preparate din bucătăria asiatică a felurilor de mâncare de curry picant, precum și brânzeturi aromate  sau condimentate.
  • Château Apulum este un cupaj elegant de Cabernet Franc, Cabernet Sauvigon, Merlot, Fetească Neagră și Syrah, un echilibru între forță și finețe. Aromat, vinul se deschide cu note ample de coacăze negre, cireșe amare și prune uscate, peste care se aștern tonuri subtile de ciocolată neagră și condimente dulci. În gust, impresionează prin textura catifelată, taninuri bine coapte, aciditate echilibrată și o structură amplă, dar armonioasă. Finalul este lung, persistent, cu o mineralitate discretă și o amprentă de eleganță care confirmă maturarea atentă și selecția riguroasă a vinurilor de bază. În spatele acestui vin nu stă doar măiestria tehnică, ci și o idee: aceea de a transforma un loc cu o încărcătură istorică unică într-un spațiu viu, contemporan, unde tradiția e reinterpretată cu rafinament. Crama urbană & Restaurantul UNIO Vini, aflată în șanțurile cetății Alba Carolina, este o extensie firească a acestui demers – un loc unde vinul, gastronomia și patrimoniul cultural se întâlnesc firesc. Aici, Château Apulum nu este doar băut, ci trăit, ca o experiență care îmbină trecutul cu prezentul. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale intalnite foarte rar. Neuburger 1966 sec, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    Neuburger - un soi de strugure alb de origine austrica (regiunea Wachau), care apare in anii 1860, in urma incrucisarii soiurilor Sylvaner si Roter Veltliner. In Romania acest soi poate fi intalnit cel mai des in zona Transilvaniei.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • NIKOLAOS ROSE Crama Histria

    95,00 lei TVA inclus
    NIKOLAOS ROSE Crama Histria 2020 provine din struguri de Cabernet Sauvignon, cultivati pe plantatia noastra, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii au fost culesi si sortati manual. Vinul Nikolaos Rose 2020 a fost obtinut prin utilizarea florei spontane (drojdii salbatice dezvoltate de catre struguri) in fermentare si are un aspect limpede de culoare roz pal, culoarea petalelor trandafirilor de dulceata. Este un vin complex olfactiv, proaspat, lejer, in care predomina aroma de fructe rosii, un vin foarte bine echilibrat. Mancaruri recomandate: Fructe de mare, preparate din peste, paste, salate usoare de vara.
  • Descoperă primul ghid scris în limba română, dedicat celor care măcar o singură dată s-au gândit la fraza: ”NU ȘTIU NIMIC DESPRE VIN, DAR VREAU SĂ ÎNVĂȚ!”. O încercare făcută de  Alexandru Mihai Ghenie, autorul cărţii, de a prezenta informaţii simple şi uşor de înţeles pentru cei care sunt la începutul ,,relaţiei" lor cu vinul. Această carte se citește în mai puțin de 90 de minute. Iar informațiile din ea… Cum să vă spun pe scurt? Ne poartă pe noi, ca cititori și iubitori de vin, de deasupra Pământului, de deasupra podgoriilor… până vinul ne ajunge în sânge, în creier și în inimă. Un drum povestit frumos, o lectură plăcută și ușoară, cu informații practice, utile și interesante. Ridicol de simple. Dar necesare. Și bine-venite.  
  • Stoc epuizat

    DAVINO Rezerva Rosu 2013

    445,00 lei TVA inclus
    Anul 2013 va rămâne probabil în istoria agriculturii românești drept un an al producțiilor record. Condițiile acestui an s-au încadrat în limitele unui an normal, fără geruri excesive, echilibrat în precipitații, fără temperaturi exagerate în timpul verii. Anul a fost relativ ușor din punctul de vedere al presiunii bolilor, cu mici probleme cauzate de ploile din perioada de pârgă. Toamna lungă și frumoasă, cu temperaturi de peste 20 grade chiar și la începutul lunii Noiembrie a avantajat maturarea de bună calitate. Davino Rezerva Rosu se produce numai în anii favorabili prin vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 24-26 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 23 și Feteasca Neagră - 19 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat după cea alcoolică. Maturare în baricuri 100% noi de stejar românesc timp de 12 luni, cu batonaj pe depozit de drojdii fine. Asamblajul este rezultatul selecției celor mai bune baricuri, procentele de participare al fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Un vin rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca. Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust permanent usor condimentat, ce pune in evident taninurile fine si elaborate. ASOCIERE CULINARA: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita împanata, carne de vânat, branzeturi uscate îmbatrânite mediu.  

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top