Anul 2013 va rămâne probabil în istoria agriculturii românești drept un an al producțiilor record. Condițiile acestui an s-au încadrat în limitele unui an normal, fără geruri excesive, echilibrat în precipitații, fără temperaturi exagerate în timpul verii. Anul a fost relativ ușor din punctul de vedere al presiunii bolilor, cu mici probleme cauzate de ploile din perioada de pârgă. Toamna lungă și frumoasă, cu temperaturi de peste 20 grade chiar și la începutul lunii Noiembrie a avantajat maturarea de bună calitate.
Davino Rezerva Rosu se produce numai în anii favorabili prin vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 24-26 °C Cabernet Sauvignon – timp de 29 zile, Merlot – 23 și Feteasca Neagră – 19 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat după cea alcoolică.
Maturare în baricuri 100% noi de stejar românesc timp de 12 luni, cu batonaj pe depozit de drojdii fine. Asamblajul este rezultatul selecției celor mai bune baricuri, procentele de participare al fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni
de tatonare prin microprobe.
Un vin rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca. Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust permanent usor condimentat, ce pune in evident taninurile fine si elaborate.
ASOCIERE CULINARA: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita împanata, carne de vânat, branzeturi uscate îmbatrânite mediu.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.