• Stoc epuizat

    Valahorum Feteasca Neagra

    55,00 lei TVA inclus
    Tohani Valahorum Fetească Neagră este un vin roșu sec, originar din Dealu Mare, parte a colecției ce sărbătorește cele mai bune terroir-uri din țară. Vinul este obţinut exclusiv din soiul autohton Fetească Neagră, poartă o culoare rubinie intensă și dezvăluie un caracter fructat delicios, ideal pentru a fi servit acum. Vinul are însă și un excelent potențial de învechire în sticlă timp de 5 până la chiar 10 ani, când putem aprecia arome de taninuri mature și o culoare cărămizie excelentă. Tohani Valahorum Fetească Neagră este un vin recomandat să fie servit alături de brânzeturi maturate și carne roșie în preparate sofisticate sau carne roșie la grătar.  
  • Stoc epuizat
    Domeniile Panciu Grand Riserva reprezintă vinurile obţinute în anii cu cele mai bune recolte, odată în 4-5 ani. Grand Riserva Fetească Neagră etalează un caracter sofisticat, un profil aromatic intens şi un echilibru excelent, calităţi demne de un vin cu pretenţii, creat doar în cei mai buni ani de recoltă. Maturat 12 luni în baricuri de stejar şi o perioadă îndelungată de maturare în sticlă, de aceea are nevoie de  decantare cu aerare de 20-30 de minute înainte de servire. Un vin roşu rubiniu intens, cu arome de fructe de pădure, prune, vişine dulci şi subtile note de cuişoare. Un buchet complex şi jucăuş, cu un final de gust armonios, cu note de mure, zmeură şi nuanţe vanilate derivate din maturarea în baric. Lemnul este bine integrat în buchet şi încununează cu succes întreaga experiență a degustării. Savuraţi vinul la 16-18 °C împreună cu brânzeturi tari, costiţă de miel sau T-bone.
  • Furmint Balla Geza Stone Wine

    90,00 lei TVA inclus
    Furmint Balla Geza Stone Wine Este singurul vin alb din gama Stonewine. Soiul este sensibil la secetă, motiv pentru care suportă greu solurile stâncoase, obținându-se producție scăzută, dar cu calități deosebite. Fermentat și maturat 8-9 luni în butoaie de 500 l capacitate obținem vinuri cu o aromă fină de fructe cu pulpă albă: piersică, gutui, pere. La gust, pe lângă caracterul mineral, vinul are o aciditate susținută fin și cu caracter tipic de amăreală plăcută în post gust. Evoluează pozitiv în timpul învechirii la sticlă, cu procese lente de esterificare, ce-i conferă vinului un buchet specific de învechire.  
  • Cadarca Rose KOLNA Balla Geza

    40,00 lei TVA inclus
    Cadarca Rose KOLNA Balla Geza Cadarca, soiul portdrapel al Balla Geza in varianta rose, prima data in istoria cramei noastre, primul an de recolta cand am optat pentru a vinifica rose-ul nostru doar dintr-un singur soi. Un rose placut, usor de baut cu arome subtile de fructe rosii, gust de capsunica, visine, zmeura, sl un postgust placut condimentat, specific soiului Cadarca.  
  • 92 points by James Suckling

    Familia Legras produce sampanie de 7 generatii in doua dintre cele mai apreciate podgorii din regiunea Champagne, Cote des Blancs si Aube. Primele hectare au fost achizionate inca acum 200 de ani. Asocierea intre Maison Legras si Brigitte Hass a dus la aparitia in anul 1991 a brandului Maison Legras & Haas. In acest moment producatorul detine 15 ha de vita de vie pe parcele Grand Cru in arealul viti-vinicol Cotes des Blancs.  Sampania  2011 Millesime Legras & Haas Blanc de Blancs Brut Grand Cru este obtinuta din Chardonnay 100%, recolta 2011. Strugurii provin din plantatiile  de pe cea mai nordica parcela Grand Cru din arealul vitivinicol Cotes des Blancs - Choully. Datorita conditiilor meteorologice ale anului, vinul materie prima obtinut a demonstrat un potential de evolutie spectaculos, si astfel a fost luata decizia de a produce un spumant vintage. Tirajarea a avut loc in 2012, si dupa 5 ani de invechire pe drojdii, spumantul a fost degorjat si lansat pe piata. Producatorul recomanda maturarea in sticla de 10 ani, pentru a atinge momentul de consum perfect. Potential de invechire minim 15 ani din momentul degorjarii. Arome complexe de citrice cu note de briose si miere de albine. Gust echilibrat cu o textura cremoasa generata de perlarea fina, cu note persistente de citrice, fructe confiate, miere si migdale. Post-gust lung si placut. Se asociaza perfect cu  preparate de fructe de mare, rata de Pekin sau purcelus de lapte preparat pe jar. 
  • Stoc epuizat
    Crama Ferdi Cuvee Unchiu Puiu În acest cupaj sunt alăturate trei soiuri cu note diferite dar care împreună oferă o senzație unică: Merlot, Shiraz și Blaufränkisch ne aduc în prezența unui vin spectaculos de culoarea purpurei cu miros îmbătător de ierburi aromate. Shiraz-ul oferă corp vinului, Merlot-ul este responsabil cu aciditatea ridicată și Blaufränkisch condimentează cu succes blend-ul. Maturat 6 luni în butoaie de stejar românesc.  
  • Crama Ferdi Cuvee Francisc 2017

    150,00 lei TVA inclus
    Crama Ferdi Cuvee Francisc Cabernet Franc și Merlot, două soiuri de struguri care se completează perfect într-un blend ce oferă un caracter unic, un potențial bun de învechire și o comoară artizanală. Vinul este plăcut pentru aromele sale intense, aciditatea medie spre înaltă și gustul ierbos. Anul recoltei este 2017 iar maturarea a avut loc timp de 18 luni în butoaie de stejar. Gradul alcoolic este 14,9%. Recomandare decantare: minim 1h.  
  • Crama Ferdi Cuvee Pitigaia 2017

    150,00 lei TVA inclus
    Crama Ferdi Cuvee Pitigaia Un cupaj deja bine cunoscut al Cramei Ferdi, este un tip de Bordeaux Blend, unde soiul Merlot, cu un corp catifelat, elegant și cu arome de cireșe negre îl întâlnește pe regele vinurilor, Cabernet Sauvignon, care îi ridică aciditatea, îi îmbogățește taninii și corpul, la care se adaugă nuanța de grena închis, precum și aromele de piper verde și ciocolată. Acest vin cucerește cu o distincție anume și cu un postgust lung, după ce s-a odihnit la baric 24 de luni, având astfel un potențial de învechire de 10 – 12 ani.  
  • Stoc epuizat
    Crama Ferdi Red King Rezerva Un Cabernet Sauvignon dominant, concentrat și cu un mare potențial de învechire. Un vin super-premium, corpolent, unde gustul de coacăze negre condimentate dau tonul și unde aciditatea atinge nivelul corect. Taninii bogați fac din acest Cabernet un partener perfect pentru carnea la grill și sosurile piperate. Cele 22 de luni petrecute la baric îi rotunjesc aroma într-o ciocolată neagră. Roșul regal este culoarea capișonului de ceară cu sigiliul cramei. Anul recoltei este 2017 iar gradul alcoolic este 14.5%. Recomandare decantare: minim 1h.  
  • Crama Ferdi Cuvee Paul Port 2016

    150,00 lei TVA inclus
    Crama Ferdi Cuvee Paul Port Singurul vin demidulce al Cramei Ferdi, este un cupaj format din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon. Prin alăturarea celor două soiuri, bineînțeles că s-a obținut un vin premium, căruia nu îi lipsesc nici corpul si nici culoarea bine conturate de Cabernet, dar nici gustul desăvârșit de fructele de pădure specifice Feteștii Negre. Cele 24 de luni petrecute în baric încununează cu succes calitatea acestui vin. Albastrul regal este culoarea capisonului de ceara cu sigiliul cramei. Anul recoltei este 2016 iar gradul alcoolic este 15%.  
  • Stoc epuizat

    Crama Ferdi Lady Black 2018

    135,00 lei TVA inclus
    Feteasca Neagra cu note olfactive de cacao si condimente care te invaluie in aromele de fructe rosii, ofera o senzație gustativa inedita si surpinde placut prin astringenta incitanta, pe un fond de taninuri de fruct copt si lemn, cu un potențial de invechire de 5 pana la 7 ani. Albastrul regal este culoarea capisonului de ceara cu sigiliul cramei.  
  • Stoc epuizat
    Strugurii provin dintr-o parcelă mică cu sol preponderent lutos, pentru care îngrijirea solurilor are la baza un sistem caracteristic unei viticulturi organice. Primavara arat si toamna cultivari de diferite plante erbacee pentru imbogatirea solului cu materiale organice. Lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual si tratamentele fitosanitare respecta indicatiile viticulturii organice. In timpul verii incarcatura de fructe este redusa pentru a intensifica calitatea strugurilor. Pentru producerea acestui vin se recolteaza cei mai calitativi ciorchini de pe fiecare planta. Produs din struguri parţial deshidrataţi. Fermentatia alcoolica si fermentatia malolactica de la 6 la 8 luni in butoaie din lemn de stejar cu capacitatea de 550 litri, fara controlul temperaturii.

    Un vin rotund, cald, de mare structură și persistenţă îndelungată de culoare roșu granat cu note predominant fructate. Aromele de afine sunt completate de note balsamice, ierburi aromatice și condimente. Asocierea perfectă cu carne roșie și de vânat.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top