fbpx

Categoria de vinuri de colecție include o gamă selectă de produse atent alese și evidențiate. Punem la dispoziție diverse tipuri de vinuri vechi, de origini deosebite. Consultă oferta completă și alege vinul potrivit gusturilor tale.

  • Cutie de lemn 1 sticla

    34,00 lei TVA inclus
    Un aspect incantator al cadourilor este cel al elementului surpriza. Asa ca nu ezitati sa achizitionati cutia din lemn cu capac culisant, ideal pentru gazduirea intima a unei sticle de vin. Aceasta cutie este confectionata pentru o butelie cu dimensiunile maxime de 37 cm inaltime si 9,4 cm diametru. Cutia este personalizata cu logo VINOTECA HUGO, pe partea exterioara a capacului. La achizitionarea acestei cutii primiti si talasul necesar pentru protectia sticlei.
  • Sale!
    Unul din cele mai speciale vinuri romanesti din colectia Vinoteca HUGO - Riesling demisec 1972. Un vin care a ajuns la peste 45 ani de la recolta si inca poate spune multe. Buchetul si gustul complex cu note de fructe confiate si note de hidrocarburi, caracteristice soiului. Aciditate foarte buna. Postgust lung și placut. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Sale!
    In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale. Pinot Gris 1962 demisec, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    Pinot gris , pinot grigio sau Grauburgunder este un soi de struguri de vin alb din specia Vitis vinifera . Considerat a fi o clonă mutantă a soiului pinot noir , are în mod normal un fruct albastru-cenușiu, reprezentând numele său, dar strugurii pot avea un aspect roz maroniu până la negru și chiar alb.
    Pinot gris este cunoscut încă din Evul Mediu în regiunea Burgundia , unde probabil a fost numit Fromenteau . S-a răspândit din Burgundia, împreună cu Pinot noir , ajungând în Elveția până în 1300. Strugurele ar fi fost favoritul împăratului Carol al IV-lea , care a avut butași importați în Ungaria de călugării cistercieni : frații au plantat vița de vie pe versanții Badacsony, care se învecinează cu lacul. Balaton în 1375. Vița de vie a dezvoltat la scurt timp denumirea de Szürkebarát care înseamnă „călugăr gri”. În 1711, un negustor german, pe nume Johann Seger Ruland (re) a descoperit un strugure în creștere sălbatică pe câmpurile Palatinatului . Vinul ulterior pe care l-a produs a devenit cunoscut sub numele de Ruländer, iar vița de vie a fost descoperită mai târziu a fi Pinot gris.
    Pinot gris - https://ro.qaz.wiki/wiki/Pinot_gris
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Sale!
    O alta legenda VIE din colectia Vinoteca HUGO – Muscat Ottonel 1961(demisec). 
    Soiul Muscat Ottonel isi poarta istoria pana in anul 1852, in Franta. Atunci, un cutivator pe nume Moreau Robert a incrucisat hibrizii Chasselas și Muscat de Saumur, iar rezultatul a fost, da ati ghicit, soiul despre care vorbim astazi. Intital, numele qcestuia a fost „Muscat d’Eisenstadt”, doar ca, pe parcurs a capatat diverse denumiri, precum: Muskat-Ottonel, Muskotaly, Tamaioasa Ottonel. În prezent, soiul se regaseste in diverse zone ale lumii, precum Austria, România, Ungaria, Elveția, Croația și Serbia.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Unul din cele mai vechi vinuri romanesti din colectia Vinoteca HUGO - Riesling demisec 1951. Unul din primele vinuri proiectate pentru Rezerva de Stat din Alba, produs in regiunea viticola Podisul Transilvaniei. Un vin care a ajuns la 69 ani de la recolta si inca poate spune multe. Buchetul si gustul complex cu note de fructe confiate si note de hidrocarburi, caracteristice soiului. Aciditate foarte buna. Postgust lung și placut. Cu siguranta inca ne vom putea bucura de el si peste 10 ani. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale. Chardonnay demisec 1964, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale intalnite foarte rar. Neuburger 1968 demisec, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    Neuburger - un soi de strugure alb de origine austrica (regiunea Wachau), care apare in anii 1860, in urma incrucisarii soiurilor Sylvaner si Roter Veltliner. In Romania acest soi poate fi intalnit cel mai des in zona Transilvaniei.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Sale!
    Unul din cele mai speciale vinuri romanesti din colectia Vinoteca HUGO - Riesling demisec 1967. Un vin care a ajuns la peste 50 ani de la recolta si inca poate spune multe. Buchetul si gustul complex cu note de fructe confiate si note de hidrocarburi, caracteristice soiului. Aciditate foarte buna. Postgust lung și placut. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Un vin vechi deosebit, alb demidulce, unic in felul sau, pastrat mai bine de 66 ani in crama din zidurile cetaii Alba Carolina. Produs din vestitul soi romanesc Grasa de Cotnari, in anul 1954, regiunea viticola Podisul Transilvaniei, pentru Rezerva de Stat din Alba. Buchet si gust nobil, inegalabil. O legenda vie pe care o poti savura alaturi de cei dragi. NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Sale!
    In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale. Chardonnay demisec 1963, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • In colectia Vinoteca HUGO, pe langa vinurile din soiuri autohtone, iubitorii de licori bahice pot gasi si vinuri din soiuri internationale. Traminer 1952 demisec, este unul din ele. Calitatea vinului imbuteliat cu peste 50 ani in urma, au contribuit la evolutia in timp a unui caracter organoleptic deosebit.
    Traminer este un nume care poate fi folosit pentru a se referi la o serie de soiuri de struguri din Europa antică. Din punct de vedere istoric, a fost folosit pentru a descrie familia germane de variante Traminer, sau ca un sinonim pentru un membru-cheie al acelei familii, Gewurztraminer. Istoria Traminer este lungă și complicată, fiecare dintre regiunile sale tradiționale care oferă nume diferite și istorii locale pentru familia Traminer.
     
    La nivel de parentaj, Traminer este una dintre cele mai vechi soiuri europene și era chiar cunoscută de romani ca Vitis aminera. Are frunze mici, rotunde, cu cinci lobi, strugurii sunt rotunzi spre ovali, cu piele groasă, corp ferm cu aciditate scăzută, conținut înalt de zahăr și un gust picant intens. Este o varietate specială pentru vinurile aromate foarte coapte. Traminer este deosebit de sensibil în timpul înfloririi – aducerea unor randamente scăzute, dar a strugurilor cu un conținut ridicat de zahăr.
     
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)
  • Stoc epuizat
    Sale!
    O alta legenda VIE din colectia Vinoteca HUGO - Feteasca Regala 1953(demisec). Unul din cele mai vechi vinuri din Romania care au la baza acest soi autohton, si care poate fi gasit inca in vanzare. Produs in regiunea viticola Podisul Transilvaniei, la doar 25 ani, dupa prezentarea oficiala a soiului Feteasca Regala la Expoziția Națională de Vinuri și Fructe de la București (1928). Dupa aproape 67 ani, inca ne poate incanta cu caracteristici organoleptice deosebite. 
    Feteasca Regala este un soi romanesc de struguri albi rezultat din hibridarea naturală dintre soiurile Fetească Albă și Frâncușă. Soiul a fost identificat în jurul anilor 1920 în comuna Daneș (judetul Mures). În prezent, este cel mai cultivat soi din România, ocupând o suprafață de 12.639,3181 ha .
    NOTA: Cutia de lemn nu este inclusa in pret. CUTIA POATE FI COMANDATA AICI (CLICK)

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top