fbpx

DAVINO Rezerva Rosu 2012

445,00 lei TVA inclus

În stoc

Davino Rezerva Rosu se produce numai în anii favorabili prin vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 24-
26 °C Cabernet Sauvignon – timp de 29 zile, Merlot – 23 și Feteasca Neagră – 19 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat după cea alcoolică.
Maturare în baricuri 100% noi de stejar românesc timp de 12 luni, cu batonaj pe depozit de drojdii fine. Asamblajul este rezultatul selecției celor mai bune baricuri, procentele de participare al fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni
de tatonare prin microprobe.

Un vin rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca. Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust permanent usor condimentat, ce pune in evident taninurile fine si elaborate.

ASOCIERE CULINARA: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita împanata, carne de vânat, branzeturi uscate îmbatrânite mediu.

 

  • Alcool: 14.7%
  • An: 2012
  • Culoare: roșu
  • Tip: Sec
  • Producător: Davino
  • Soi: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Țară: România
  • Volum: 750 ml
  • Potential de invechire: Păstrează mai mult de 10 ani
  • Regiune/DOC: Dealul Mare

În stoc

Descriere

DAVINO Rezerva Rosu 2012

DAVINO consideră că vinul nu se bea, ci se trăieste. De aceea, de aproape 20 de ani alături de oamenii care au trăit dintotdeauna pentru vin, am găsit o modalitate de a obține esența, vinul DAVINO. 68 Ha în propietate, 18 Ha lucrate în arendă, maxim 200.000 de butelii DAVINO pe an, nu mai mult de 5.000 de kilograme de struguri la hectar, din vie lucrată prin dirijarea creşterii, tăiere în verde și cizelarea strugurilor. DAVINO produce în special cupaje, dar și două vinuri din cele mai reprezentative soiuri românești – Fetească Albă și Fetească Neagră, pentru a arăta lumii valoarea excepţională și originalitatea viticulturii românești.

Materialul didactic folosit atât de Catedra de Viticultură și Vinificație din cadrul Universitații de Știinte Agronomice București cât și de Catedra de Oenologie a Universitații de Știinte Agricole și Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” pentru realizarea de lucrări știintifice, este furnizat de DAVINO, vinurile soi pur fiind considerate reprezentative din punct de vedere al tipicității.

Mai multe informatii despre acest producator gasiti AICI .

Pentru programul de degustari si oferte personalizate te invitam sa devii membrul clubului Vinoteca Hugo. Pentru mai multe informatii fa click AICI.

 

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top