L-am așteptat cu drag și ”sete” pe prietenul nostru Adalbert Marton în șanturile Cetății Alba Carolina… A adus în premieră și ne-a prezentat vinurile lui #altfel… vinuri cu personalitate și caracter: Terroir Silagiu-Buziaș – Crama Aramic și Agape Artă & Cultură. Felicitări, prieten drag! Vinurile sunt ca omul… tare faine!
Vă dorim să aveți parte de vinuri bune și vă așteptăm cu drag la următoarele evenimente…și să știți că nu am obosit să vă surprindem cu vinuri deosebite, emoție și plăcere! Vinoteca HUGO suntem NOI!

Am avut o linie de degustare superbă iar pasiunea și talentul lui Adalbert ne-au coplesit pe toti. El trăiește împreună și în același timp cu via. O înțelege perfect și au relație de taină…

”Buziaș – Silagiu este o zonă viticolă cu tradiție. Primele însemnări găsite fac referire la anul 1825 când Sigismund Ormos deținea patru lanțe de vie și mergea împreună cu localnicii la muncă în vie. Din păcate, viile au fost abandonate în perioada imediat următoare după revoluția din 1989. Ulterior, au venit investitori și au început să replanteze fie prin programe de reconversie, fie prin investiții proprii. Astăzi sunt mai multe crame cu DOC Buziaș-Silagiu care încearcă tot mai mult să ridice ștafeta vinului de calitate. Eu cred că viticultura cu enologia au un drum în comun de parcurs. Este foarte rău să nu știi ce se întâmplă în vie și să ai obiective enologice de calitate. Am spus și mă repet, vinul bun se face în vie. Cu struguri buni și sănătoși, 80% din munca în cramă este deja făcută.”

  • Adalbert și Adrian
Poezia pământului

Localitatea Silagiu (sau Silaj, maghiară Szilas sau Nagyszilas), atestată documentar prima oară în 1406, este un loc unde creșterea viței de vie este atât de adânc pătrunsă în conștiința oamenilor, încât chiar și simbolul ales să reprezinte localitatea este un ciorchine de strugure!

Silagiu are un hotar deluros, foarte productiv, în care se cultiva viță de vie. Face, deci, parte din unul dintre cele 5 centre viticole ale Banatului, regiunea viticolă din jurul Buziașului. Este supranumit și satul asezat pe trei vai.

  1. Crama Aramic – Sauvignon Blanc 2018
  2. Crama Aramic – Alb de Silagi 2018 (Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Muscat Ottonel)
  3. Agape – VISE 2018 (un altfel de Sauvignon Blanc…contact cu pielițele timp de șase zile urmat fermentarea alcoolică cu drojdii endogene)
  4. Crama Aramic – Roze (100% Pinot Noir)
  5. Crama Aramic – Fetească Neagră 2017
  6. Crama Aramic – Roșu de Silagi 2017 (Cabernet  Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră)
  7. Agape – CabS 2016 (100% Cabernet Sauvignon)

”Proiectul Agape Artă & Natură este un proiect personal care ia naștere în urma pasiunilor mele pentru vin și artă”