Regulament Wine Club by Vinoteca Hugo

Art.1. Denumirea clubului este „ Wine Club by Vinoteca Hugo”

Art.2. Membrii fondatori:

  1. Vinoteca Hugo SRL, reprezentată de admistrator domnul Bara Levente Hugo cu sediul în Alba Iulia, P-ta Consiliul Europei nr. 32 E , Et. 6 , Ap. 15 avand J01/14/2004 , CUI : RO 16044372 .
  2. Lusarom SRL, reprezentată de admistrator domnul Butuc Gavril Adrian cu sediul în Alba Iulia, str. Alexandru cel Bun, Nr. 3B, Bl.UE9, ap.9, 510049 Alba Iulia, RO15794961.
  3. Bara Levente Hugo
  4. Limbean Cosmin
  5. Butuc Gavril Adrian

Art. 3.  Membrii afiliaţi pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ. Au consimţit la constituirea clubului  “Wine Club by Vinoteca Hugo” .

Art.4. Sediul clubului este în Alba Iulia, șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina Bastionul Trinitarienilor, Aleea Sfântul Capistrano, spațiul nr. 1, indicativ M4B1, judeţul Alba, România, spatiu apartinand societatii SC Vinoteca Hugo SRL .

Art.5. Durata de funcţionare al clubului  „Wine Club by Vinoteca Hugo” va funcţiona pe durată nedeterminată.

Art.6. Scopul clubului este organizarea și promovarea de evenimente de cultura și civilizația vinului în cultura tradițională românească, evenimente eno-gastronomice, degustări de vinuri, promovarea cramelor românești și internaționale.

Potrivit scopului sus menţionat, clubul va desfăşura următoarele activităţi:

– desfăşurarea, inclusiv în parteneriat, de activităţi de promovare a producătorilor de vin, de produse tradiţionale a produselor industriei alimentare;

– sprijinirea producătorilor de vin pentru o bună valorificare a produselor;

– promovare a produsului turistic vitivinicol;

– includerea rutelor turistice vitivinicole în circuitul european şi internaţional;

– asigurarea de consultanţă pentru industria de ospitalitate, constituirea vinotecilor, organizarea cramelor;

– programe de formare profesională şi formare continuă;

– organizarea de evenimente în vederea promovării vinurilor, festivaluri şi târguri de profil, concursuri de vinuri, degustări de vinuri;

Art.7. Pentru realizarea scopului propus, clubul va avea următoarele obiective:

– promovarea de evenimente de cultura și civilizația vinului în cultura tradițională românească, evenimente eno-gastronomice;

– oferirea de produse de calitate vizitatorilor și membrilor clubului ;

– protejarea, conservarea si valorificarea patrimoniului cultural;

Art.8. Poate deveni membru al Clubului, cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din această calitate, orice persoană fizică sau juridică cu preocupări în domeniu sau care are intenția şi consimte să se implice în realizarea scopului Clubului , numai cu aprobarea expresă a minim 3 membrii fondatori.

Art.9. Clubul este compusă din membri “ Fondatori “, membri ”Gold” și “Membri” :

  1. a) Membri – sunt persoane fizice sau juridice care solicită asocierea, aderă la statutul clubului , participă în mod direct la organizarea și desfășurarea activităților potrivit scopului clubului și își îndeplinesc obligațiile patrimoniale faţă de club ; Cotizatia anuala pentru un membru este de 250 lei/an si se va plati in momentul aderarii la club calculat pe zile calendaristice ramase din an sau in luna Ianuarie al anului curent . Membrii vor primi un mail cu sumele de plata la inceputul lunii Ianuarie , platile se fac in contul societatii Vinoteca Hugo SRL , IBAN : RO13BRDE010SV49552410100 pana cel tarziu in 31 Ianuarie an curent .
  2. b) Membri ”Gold” – sunt persoane care au sau au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea domeniului de activitate în care funcționează Clubul și care au dobândit această calitate prin aprobarea Adunării generale, la propunerea Consiliului Director. Cotizatia anuala pentru un membru GOLD este de 450 lei/an si se va plati in momentul aderarii la club calculat pe zile calendaristice ramase din an sau in luna Ianuarie al anului curent . Membrii vor primi un mail cu sumele de plata la inceputul lunii Ianuarie , platile se fac in contul societatii Vinoteca Hugo SRL , IBAN : RO13BRDE010SV49552410100 pana cel tarziu in 31 Ianuarie an curent .
  3. c) Cuantumul cotizatiei anuale se poate schimba si se va hotari in Adunarea Generala al membrilor .
  4. d) Membrii fondatori vor beneficia de spatiu de stocare dupa nevoi si vor achita o taxa de 600 lei minim pe an pentru un spatiu de de aprox. 200 sticle ( 1 boxa ) , pentru folosirea mai multor boxe de stocare de catre membrii fodatori , se va percepe o taxa anuala fixa de 1000 lei/an .

Art.10. Membrii Clubului au următoarele drepturi:

  1. a) să aleagă și să fie aleși în organele de conducere ale Clubului ;
  2. b) să participe la acţiunile organizate de asociaţie;
  3. c) să aibă acces la informaţie, documentaţie si consultanta in domeniu.
  4. d) să solicite contra cost un spațiu de depozitare a vinului în crama specializată situată în sediul asociației;
  5. e) Membrii Gold vor beneficia in pretul achitat de un spatiu de stocare de aprox. 50 sticle de vin in vinoteca HUGO
  6. g) sa obtina preturi preferentiale in cazul in care doresc a inchirieze vinoteca pentru petreceri private .
  7. h) sa participe la o degustare de vin pe an gratuit .
  8. i) sa participe la cursuri de initiere si formare in arta degustarii vinurilor , aceste cursuri se vor face contra cost si costurile vor fi anuntate inainte de curs si se va face o lista cu persoanele care doresc sa participe .

Art.11. Membrii Clubului  au următoarele obligaţii:

  1. a) să respecte Statutul și Regulamentul intern de funcţionare a Clubului ;
  2. b) să achite în termen și în cuantumul fixat cotizaţia anuală;
  3. c) să susţină permanent, moral și material activitatea Clubului ;
  4. d) să urmărească si sa propuna atragerea de noi membri ;
  5. e) să participe activ la acţiunile Clubului ;
  6. f) fiecare membru este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal , aceste date se vor folosi doar pentru functionarea clubului si nu vor fi date publice .

Art.12. Calitatea de membru, în funcţie de specificul ei, se poate pierde prin:

  1. a) Excludere pentru neachitarea cotizației stabilite. În acest caz, după 30 de zile de la data când obligația de plată a devenit scadentă, Consiliul Director va transmite o notificare scrisă membrului asociat aflat în întârziere prin care îi va solicita achitarea datoriei scadente. Dacă după 30 de zile de la transmiterea acestei notificări membrul asociat nu va proceda la îndeplinirea obligației scadente, Consiliul Director va transmite o instiintare prin care se anunta excluderea din cadrul Clubului pentru neplată;

 

  1. b) Excludere prin hotărâre a Adunării Generale, la propunerea Consiliului Director pentru încălcarea legii, a dispozițiilor statutare sau ale hotărârilor Adunării generale, producerea de prejudicii morale sau materiale clubului sau angajarea în acțiuni sau activități care contravin scopului și intereselor clubului . În acest caz, Consiliul Director va comunica membrului în cauză, în scris, abaterea săvârșită și data ședinței în care se va discuta situația sa, pentru a putea fi prezent să-și susțină poziția cu privire la săvârșirea faptei; Membri asociați excluși sau care au renunțat la această calitate nu pot emite pretenții si sunt obligați să-și achite cotizația pe toată perioada cât au avut calitatea de membri asociați.
  2. c) Renunțare. În acest caz, se va adresa o solicitare scrisă Consiliului Director cu cel puți 30 de zile înainte de data de la care membrul asociat dorește să părăsească Clubul ;
  3. d) Dizolvarea societatii SC Vinoteca Hugo SRL si/sau al Vinotecii HUGO .
  4. e) Lichidarea clubului .

Art.13. Adunarea Generală reprezintă organul de conducere al Clubului , alcătuit din totalitatea membrilor susţinători, astfel cum aceştia sunt menţionaţi in prezentul statut. Adunările Generale se întrunesc la sediul clubului sau în locul indicat de către Consiliul Director , în conformitate cu prevederile prezentului statut.

Art.14. Adunarea Generală are următoarele atribuţii principale:

  1. a) Hotărăşte cu privire la schimbare sediului clubului ;
  2. b) Hotărăşte cu privire la înfiinţarea de filiale;
  3. c) Stabileşte strategia si obiectivele generale ale Clubului ;
  4. d) Aproba Regulamentul intern de funcţionare al Clubului ;
  5. e) Alege şi revocă membrii consiliului director aflaţi în imposibilitate obiectivă de exercitare a mandatului (raţiuni medicale, judiciare, etc.) în vederea derulării în condiţii optime a activităţii Clubului ;
  6. f) Hotărăşte cu privire la modificarea statutului;
  7. g) Hotărăşte cu privire la dizolvarea si lichidarea Clubului ;
  8. h) Aprobă dobândirea și pierderea calității de membru, persoanelor fizice și juridice, în condițiile prevăzute în statut;

Art.15.

(1) Adunarea Generală se întrunește cel puțin odată pe an în ședință ordinară sau ori de câte ori este nevoie în ședință extraordinară în condiţiile prevăzute la art. 16, alin. 2).

(2) In exercitarea atribuţiilor sale, Adunarea Generala adopta hotărâri care sunt obligatorii pentru Consiliul Director, si pentru membrii care nu au luat parte la adunarea generala sau au votat împotriva, de la data la care devin executorii.

(3) Hotărârile Adunării Generale devin executorii de la data adoptării lor, conform prevederilor prezentului statut.

Art.16.

(1) Adunarea Generală ordinară se convoacă de Președintele Consiliului Director, cu cel puțin 14 zile înainte de data la care va avea loc ședința.

(2) Convocarea Adunării Generale extraordinare se face la inițiativa a 2/3 din numărul membrilor asociați care formulează o cerere în acest sens către Consiliul Director, cererea fiind însoțită de ordinea de zi şi motivația celor care au solicitat convocarea. De asemenea, poate fi convocată si la solicitarea Consiliului Director.

(3) Adunarea Generală ordinară poate fi convocată şi în situaţia în care este periclitată existenţa Clubului.

Art.17.

(1) La Adunarea Generală participa toţi membrii asociaţiei;

(2) Adunarea Generală va fi convocată de Președintele sau Vicepreședintele Consiliului Director.

(3) Convocarea Adunării Generale poate fi făcută prin afișare la sediul Clubului , însoțită de un convocator semnat de toți membrii asociați, prin telefon sau e-mail . În convocare se va preciza data, ora, locul desfășurării ședinței Adunării Generale, proiectul ordinii de zi iar în cazul adunării generale extraordinare, motivația celor care au solicitat convocarea.

Art.18 . Adunarea Generală poate avea loc în prezenţa majorităţii simple a membrilor susţinători. Dacă nu se îndeplinește această condiție, Adunarea Generală se va convoca din nou, într-o perioadă de maxim 7 zile.

Art.19. Hotărârile Adunării Generale se iau cu majoritatea simpla a celor prezenţi.

Art.20.

(1) Ședințele Adunării Generale vor fi conduse de președintele sau vicepreședintele Consiliului Director.

(2) În urma fiecărei ședințe a Adunării Generale se va încheia un proces verbal, întocmit de secretarul ales pentru fiecare ședință a Adunării Generale și va fi semnat de membrii asociați prezenți, precum și de membrii Consiliului Director .

Art.21. Şedinţa Adunării Generale de alegere a Consiliului Director  o dată la 2 ani cu excepţia situaţiei în care intervine revocarea sau demisia unuia sau mai multor membrii ai Consiliului Director .

Convocarea acestei şedinţe se va face în condiţiile prevăzute la art. 16 din statut.

Art.22. Consiliul Director asigura punerea in executare a hotărârilor Adunării Generale.

Art.23. Consiliul Director este alcătuit dintr-un număr de 3 membri;

(1) Președinte, căruia îi revin următoarele atribuții:

– reprezintă Asociația în relațiile cu terții;

– conduce ședințele Adunării Generale și ale Consiliului Director;

– veghează la respectarea Statutului și la punerea în aplicare a hotărârilor Adunării Generale;

– încheie acte juridice în numele și pe seama Asociației;

În situația absenței motivate a președintelui, atribuțiile sale pot fi delegate vicepreședintelui.

(2) Vicepreşedinte;

(3) Membru;

(4) Membrii Consiliului director se aleg prin vot secret de către Adunarea Generală;

Art.24.

(1) Consiliul Director are următoarele atribuţii:

  1. c) Propune pentru aprobare Adunării Generale schimbarea sediului asociaţiei;
  2. d) Propune pentru aprobare Adunării Generale organigrama ;
  3. e) Propune pentru aprobare Adunării Generale Regulamentul intern de funcţionare;
  4. h) Răspunde de punerea in aplicare a Regulamentului intern de funcţionare;
  5. i) Propune pentru aprobare Adunării Generale înfiinţarea de filiale;
  6. k) Deţine registrul membrilor , registrul şedinţelor si deliberărilor Consiliului Director si registrul obligaţiilor, daca este cazul;
  7. l) îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite de Adunarea Generala;
  8. m) Îşi elaborează regulamentul intern de funcţionare;
  9. n) Decide în ceea ce privește excluderea membrilor asociați care nu au respectat Statutul, potrivit procedurii prevăzută la art.12 lit. b) din Statut;
  10. o) Propune Adunării Generale aprobarea aderării la organizații naționale și internaționale având un scop similar și care desfășoară activități de aceeași natură cu ale Asociației;

(2) Membrii Consiliului Director care nu participă, în mod nejustificat, la 3 ședințe consecutive își pierd mandatul în Consiliul Director, iar funcția va deveni vacantă până la alegerea unui nou membru.

Art.25. Consiliul Director se întrunește în ședințe ordinare lunare sau în ședințe extraordinare fiind convocat de președinte.

Art.26. Consiliul director deliberează în mod valabil dacă sunt prezenți jumătate plus unu din membrii săi, iar deciziile se adoptă cu majoritatea simplă a celor prezenți.

Art. 27. Prezentul statut se completează, de drept, cu dispoziţiile legale în materie. Redactat astăzi, 29 Aprilie  2019 în 2 exemplare originale.